Heliskiën en -boarden in Revelstoke met wePowder!

meteomorris

Ben jij erbij in 2015?

Philippe van CMH trekt een spray (photo: Justin Nann)

Januari 2015 gaat het gebeuren. Dan zit jij met een groot aantal andere wePowderaars in de heli op weg naar de beste poeder die je ooit gereden hebt. In Revelstoke, Canada vindt alweer de vierde wePowder RevelSTOKE week plaats. Dus…..waar wacht je nog op? Als je het nu niet doet ben je het jaar erop weer een jaar ouder!

Wanneer?
In samenwerking met CMH Benelux hebben we een week gekozen waarin de kans op goede condities groot is. Er ligt al een goede base en als je kijkt naar het langjarig gemiddelde van de temperatuur in de Selkirks, Monashees en Purcells (de bergen waar je in vliegt) blijft het goed koud. Maar goed, de datum:

van zaterdag 24 tot en met woensdag 28 januari 2015

Je komt op vrijdag 23 januari in Kelowna aan en gaat op 24,25,26,27 en 28 (de eerste dag is een halve dag) met de heli omhoog. Dat betekent dus vijf dagen in een heli! Eventueel kan je de trip uitbreiden met een bezoek aan skigebieden als Big White, Revelstoke Mountain Resort en Kicking Horse. Bijvoorbeeld om vooraf twee dagen in te rijden of erna nog lekker te roadtrippen. Een compleet pakket dus!

Het echte werk: Morris op mooie pillows

Waarom heliskiën/boarden?
-Wij (Arjen en ik) hebben nu drie trips met CMH gemaakt en het waren onze beste poederweken ooit. En ja, wij hebben al e.e.a. gezien, maar de kwaliteit van het terrein en de sneeuw die we in Revelstoke en de Gothics hebben meegemaakt is niet te vergelijken met alles dat je normaal gesproken in een skigebied skiet of met een heli in de Alpen doet. Tel daarbij op dat alles eromheen (hotel, eten, sfeer, etc) ook top geregeld is en dit is met recht een droomreis.

-Als je wilt weten hoe goed het kan zijn, bekijk dan zeker dit filmpje van Dylan Siggers (waar we dit jaar mee geskied hebben in The Gothics), dit verhaal van Emil over de trip van twee seizoenen terug, het verslag van Mike over de trip van vorig seizoen.

-Wil je weten hoe het dit seizoen was tijdens onze trip naar Revelstoke dan kan je een serie van vijf artikelen terugkijken. Veel foto's, veel video's en vooral heel veel stoke. (Dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5).

-Downdays komen weinig voor in Revelstoke, maar mocht de heli niet kunnen vliegen, dan is er voldoende te doen. Uiteraard kan je de berg op en het skigebied in, maar je kan ook gaan crossen op sneeuwscooters. Een downday is dus geen verloren dag! En nogmaals: het is het beste poederrijden ooit!

-Vaak wordt ten onrechte gedacht dat je een absolute expert moet zijn om te heliskiën of -boarden. Dat is dus niet waar. Als je wat poederervaring hebt en je komt goed beneden, dan ben je ook goed genoeg om te heliskiën of -boarden. Wel is het slim om fysiek in goede conditie bent. Gewoon omdat je er dan het meeste voor jezelf uithaalt.

Prima fysieke conditie van gids John. Of Brody. Of Steve. (photo: Justin Nann)

Wat kost het?
Je denkt misschien ‘waarom heb ik dit nog niet eerder gedaan?'. Nou, misschien vanwege de prijs. Vergeleken met een ‘normale' trip is het uiteraard duurder. Is het waar voor je geld? Ja, tot de laatste cent. En mocht je niet aan al je hoogtemeters komen (bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden), dan kent CMH de beste ‘refund-policy' van alle helibedrijven. Maar goed, concreet, wat gaat het kosten:

*vijf dagen: CAD 6.570,25 voor een verblijf in een twin room en CAD 7.236,50 in een single room. 

Da's met de huidige koers dus vanaf zo'n € 4496,- euro.

Mark Tober in priceless powder

Wat krijg je voor dat bedrag?
Je krijgt hiervoor het volgende:

*21.780 meter vertical (dat is 71.456 feet)
Bij CMH gaat het niet om de tijd die je in de heli zit, maar om het aantal vertical dat je skiet.

*Alle maaltijden (ontbijt, lunch op de berg, diner en de heerlijke après-ski snacks)
Denk aan broodjes zalm die worden ingevlogen naar de remote locatie in de bergen waar we aan het rijden zijn

*Alle non-alcoholische drankjes die je nuttigt
Dus ook alle non-alcoholische drankjes in het hotel

*Gebruik van drie-eenheid en de nieuwste K2, Rossignol en Atomic ski's
Je hoeft je eigen ski's dus helemaal niet mee te nemen, want er staat een hele vloot aan dikke K2 en Atomic ski's voor je klaar. Sta je op een snowboard? Dan wel je eigen plank meenemen! Iedereen krijgt een uitgebreide safety training voordat je überhaupt de heli in gaat!

*Verblijf in een twin-room in het heerlijke Regent hotel
Het Regent hotel is een vier-sterrenhotel en ligt in downtown Revelstoke. Mèt outdoor hottub!

*Vervoer van en naar Kelowna in een luxe touringcar
Deze touringcar rijdt op de wisseldagen in de verschillende lodges.

En uiteraard zijn wij er ook bij! Good times guaranteed!

Arjen's glimlach verdwijnt in een witte golf

Wat betaal je zelf?
*De vlucht van en naar Kelowna 
*Alle alcoholische versnaperingen
*Eventuele extra meters als je over je hoogtemeters heengaat
*Een roadtrip vooraf of achteraf. De afgelopen jaren is gebleken dat er altijd een groot deel van de groep in is voor een roadtrip. 

Contact
Wil je mee met deze droomreis? Neem dan contact op met Philippe Mullens (info@cmhbenelux.com of tel:+31 6 141 886 95) van CMH Benelux. Hij kan je alles vertellen over CMH en over deze week!  Uiteraard kan je je vragen ook kwijt onder dit topic in de comments. Schroom ook niet om ons te benaderen (bijvoorbeeld via een DM) als je meer informatie wilt hebben! 

De Bell 212, jouw skilift deze week!

Reacties

Haagje
Beginner
Arjen
Gevorderd
Dirk77
Beginner
QmaartenQ
Beginner
heiko
Beginner
Jespervz
Beginner
Frisco
Gevorderd
Davy2010
Beginner
Dirk77
Beginner
Jos
Toerist
Arjen
Gevorderd
Arjen
Gevorderd
Arjen
Gevorderd
Davy2010
Beginner
josdewolf
Beginner
Je hebt een account nodig om te kunnen reageren in dit topic. Login of registreer.
Advertentie

Sneeuwval komende 6 dagen

 • 1
  Zillertal
  4 cm
 • 2
  Zugspitz Arena
  4 cm
 • 3
  Garmisch-Partenkirchen
  4 cm
 • 4
  Arabba
  3 cm
 • 5
  Flims-Laax-Falera
  3 cm
 • 6
  St. Anton am Arlberg
  3 cm
 • 7
  Säntis
  3 cm
 • 8
  Silvretta Arena Ischgl Samnaun
  2 cm
 • 9
  Lenzerheide-Valbella
  2 cm
» meer bestemmingen