Freeride Film Festival op 30 oktober!

Arjen

Ha! De hoogste toppen in de bergen hebben laatst weer wat sneeuw gehad en dus is het aftellen naar de winter nu echt weer begonnen. Is iedereen al klaar om langzaam uit de zomermodus te komen? Je kunt in ieder geval de volgende datum met een dikke rode stift omcirkelen in je agenda. Want op vrijdag 30 oktober is het weer zover. Dan is het tijd voor alweer het zevende Freeride Film Festival. De enige echte seizoensopener voor alle freeriders uit Nederland en België!

Tuschinski, Amsterdam
Net als vorig jaar nemen we op 30 oktober Tuschinski in Amsterdam over. De zes zalen vol met films afgelopen jaar zijn zeer goed bevallen. De sfeer was fantastisch en we hebben dan ook ontzettend veel zin om weer een geweldige programmering neer te zetten in de mooiste bioscoop van Nederland.

Hoe koop je kaarten?

  1. Klik op deze link
  2. Klik op 'Amsterdam'
  3. Selecteer een van de tijdstippen van 18.00 uur. 
  4. Selecteer het aantal kaarten dat je wilt hebben.
  5. Selecteer een stoel. Het maakt niet uit welke je kiest want we werken niet met vaste plekken. Dit zit puur in het systeem van Pathé.
  6. Rond je bestelling af
  7. Ga stoked zitten wachten tot het 30 oktober is ;-)

Maar goed, nou willen jullie natuurlijk weten: wat gaan we zien? We zijn momenteel bezig met alle films, maar we kunnen natuurlijk alvast een tipje van de sluier oplichten. 

The Unrideables
Een hele dikke film over lijnen die eigenlijk niet te skiën of te snowboarden zijn. Met speedriden is het mogelijk. Deze film is een garantie op waanzinnige beelden vanuit Alaska.

Die letzte Grenze
Een mooie documentaire over een wat meer exotische bestemming als het om freeriden gaat. De veel wePowderaars bekende gids Chris Schnabel gaat samen met o.a. FWT-rijder Flo Orley op zoek naar lijnen in het ongerepte landschap van IJsland. 

Fade To Winter - MSP
Dit belooft weer een van de blockbusters van het komende seizoen te worden. Fade To Winter is de opvolger van Days Of My Youth die vorig jaar te zien was op het Freeride Film Festival. Geweldige locaties, geweldige skiers en dikke actie. Zoals ieder seizoen levert MSP weer een absolute topfilm af!

Perceptions
Perceptions is een film waar alle aspecten van het snowboarden in aan bod komen. Van de straten van Rusland en Canada tot diepe poeder in India en Japan. Uiteraard zijn er ook genoeg beelden geschoten in onze eigen Alpen, maar het meeste was ik onder de indruk van de beelden uit Groenland.

Passenger
Passenger is een project waar twee jaar aan gewerkt is door de mannen van Legs of Steel. Wat dat betekent? Dikke actie in Ultra HD dat straks van het scherm in Tuschinski spat. Gefilmd in Innsbruck, St. Anton, Hokkaido, Edmonton, Revelstoke, Haines en Queenstown is dit het verhaal van twee jaar ervaringen met koning winter op vier continenten.

Snowsurf
Dit is een documentaire over rijders die het snowboarden tot een kunst verheven hebben. Shane Peel, de legendarische surf fotograaf uit Australië, is twee jaar lang in het Japanse Niseko geweest, om de mannen die al twee generaties met het perfectioneren van de perfecte poederbocht bezig zijn, de Gentem family, vast te leggen.

Degrees North
Degrees North is wederom een waanzinnige film die we aan de line-up van het Freeride Film Festival mogen toevoegen. Xavier De Le Rue, Samuel Anthamatten en Ralph Backstrom gaan op expeditie naar afgelegen gebieden als Spitsbergen en Alaska. Waar de helikopter ze niet meer heen kon brengen, maakten ze gebruik van alternatief vervoer om op de top te komen. Dit is een waanzinnige film met veel ups en downs, zowel letterlijk als figuurlijk.

Onekotan - The Lost Island
Ergens tussen Japan en Kamtsjatka ligt een desolaat vulkanisch eiland. In de krater ligt nog een eiland. Matthias Haunholder, Matthias Mayr en Phil Meier waren zó gefascineerd door dit eiland dat er geskied moest worden. Het werd een reis naar een van de meest bijzondere eilanden ter wereld en een van de gevaarlijkste tochten die de mannen ooit ondernomen hebben.

Jumbo Wild
Jumbo Wild gaat over een nieuwe te bouwen skigebied (Jumbo Glacier Resort) diep in de Purcell Mountains in British Columbia. Het zou nog het dichtst in de buurt van Panorama moeten komen te liggen. Het idee was om er een 365-dagen resort van te maken, inclusief zomerskiën op de gletsjers. Nadeel: het zou een fantastisch en wilde bergregio volledig verstoren. En daar waren de locals het niet mee eens.

Swift. Silent. Deep.
Swift. Silent. Deep. is waanzinnig. Het is de eerste echte historische documentaire die vertelt over de hardcore ski cultuur in de Verenigde Staten. Centraal in het verhaal staat de fameuze Jackson Hole Air Force, een broederschap van backcountry skiërs. Het laat het begin zien van de Amerikaanse ski bum en het is uiteindelijk de start van het echte extreem skiën in Noord-Amerika.

Conquering The Useless
De film draait om vier skiërs. En dat zijn niet de minsten: Cody Townsend, Elyse Saugstad, Chris Rubens en Dave Treadway. Waanzinnige beelden op locaties diep in de backcountry. Dikke actie, nog meer poeder, maar vooral ook heel veel plezier. Wij kunnen niet wachten om deze film op het grote scherm te zien. 

Paradise Waits
Paradise Waits is de nieuwe productie van Teton Gravity Research. De mannen uit Jackson Hole hebben weer een heerlijke film afgeleverd. Een heel winterseizoen in beeld, met alle ups, maar ook zeker alle downs. Van de straten van Boston, naar stormen in Alaska. Van poeder in Griekenland en Kosovo naar überdiep Japan. Dit is de klassieke skifilm met actie en stoke.

Streif
Dit is de enige film op het Freeride Film Festival die niets met freeriden te maken heeft. Of toch wel? Want deze film gaat over de meest legendarische afdaling: de Streif. De beruchte wedstrijd die start op de Hahnenkamm in Kitzbühel. Het is een geweldige documentaire geworden die laat zien hoe heftig deze afdaling eigenlijk is.

Down the Powderline
Dit seizoen brengt Poederbaas 'Down The Powderline' uit. De eerste echte Nederlandse freeride film met rijders uit de Lage Landen. Een seizoen lang is het Poederbaas Freeride Team gevolgd en zij proberen antwoord te geven op de vragen die we ons allemaal wel eens stellen. 'Down The Powderline' laat zien dat wij Nederlanders en Belgen wel degelijk het verschil kunnen maken binnen de internationale freeridesport en dat wij er heel veel voor over hebben om onze gezamenlijke passie te kunnen beoefenen, waarbij we proberen het onmogelijke waar te maken. Dit is de film die iedereen uit Nederland of België die zichzelf een freerider noemt moet zien!

Triangle
De mannen van FreeRidersLife hebben weer een nieuwe film. En het belooft weer een dikke te worden. Met locaties als de Himalaya (volgens mij is in de trailer de gondel van Gulmarg in India te zien) en het Franse eiland Corsica maak je kennis met exotische bestemmingen vér weg en dichtbij huis. Het toffe aan deze film is dat er ook een Nederlandse rijder in te zien is. Net zoals vorig jaar in Drawing Lines maakt Tim van Rossum zijn opwachting in Triangle!

Er draaien dit jaar 15 films op het FFF, maar ook dit jaar blijft het niet bij het 'kijken' alleen. We willen het 'festival-idee' nog wat meer omarmen. Dat betekent concreet dat je een keuze zal kunnen maken uit clinics/workshops/lezingen. En we zijn bezig met een hele dikke afterparty! En dat allemaal met één ticket, voor een prijs waarvoor je in de winter niet eens een uurtje indoor kan skiën in Zoetermeer!

Aanwezigheid Xavier de Le Rue
Xavier de Le Rue, de ster uit Degrees North en misschien wel de beste freeride snowboarder ter wereld, is aanwezig op het Freeride Film Festival! 

Programma en prijs
Over het programma kunnen we nog niet teveel los laten, maar ga uit van het volgende. Méér films (minimaal tien stuks), clinics en een dikke afterparty. Wil je alles meemaken, dan ben je van 18:00 tot 4:00 onder de pannen. Een ticket voor het Freeride Film Festival hebben we dankzij onze partner The North Face onder de twintig euro weten te houden en kost € 19,50. Voor die prijs kan je deelnemen aan clinics, de beste freeride films zien en krijg je toegang tot de afterparty in een dikke Amsterdamse club. 

Updates en tickets
Uiteraard houden we je op de hoogte wanneer er nieuwe films vastgelegd zijn, wat de exacte inhoud van de clinics gaat worden, waar de afterparty precies gaat plaatsvinden, etcetc. Maar we zijn zo stoked dat we het dus eigenlijk nu al, midden zomer, met jullie wilden delen. Het belooft in ieder geval een avond te worden die je als freerider niet mag missen! Tickets zijn al te koop en kan je hier op de website van Pathé kopen! Klik op Amsterdam en vervolgens een van de twee tijdstippen van 18.00 uur. Het maakt niet uit welke plek je kiest, aangezien iedereen vrij is om te gaan zitten waar hij/zij wil. De laatste jaren al weken van te voren glashard uitverkocht dus OP=OP.

We zien je op 30 oktober in Tuschinski!

Reacties

Mitchel.
Expert
Haagje
Beginner
Carel
Expert
ieism
Toerist
AlexSki
Toerist
Haagje
Beginner
chilo
Toerist
elisa.tmc
Toerist
Jespervz
Beginner
Arjen
Gevorderd
pulverdude
Gevorderd
ffKnallen
Gevorderd
Luukie25
Gevorderd
Dutchess
Gevorderd
Arjen
Gevorderd
meteomorris
Toerist
meteomorris
Toerist
Arjen
Gevorderd
markoudraad
meteomorris
Toerist
Arjen
Gevorderd
Arjen
Gevorderd
Arjen
Gevorderd
Jespervz
Beginner
Arjen
Gevorderd
Jespervz
Beginner
VeeT
Gevorderd
ieism
Toerist
MickeydeHaas
Gevorderd
Je hebt een account nodig om te kunnen reageren in dit topic. Login of registreer.