Freeride Film Festival op 4 november!

Arjen

UPDATE SEPTEMBER 2017: De kaartverkoop voor het Freeride Film Festival 2017 is van start gegaan. Check dit topic! Wacht niet te lang en koop snel je kaarten!

Zo! Het is eind augustus en we staan alweer in de startblokken voor de winter! Het is tijd om weer te gaan dromen over witte poedervelden en waar kan je dan beter starten met wat voorpret bij het alweer achtste Freeride Film Festival. Pak dus nu je agenda en omcirkel vrijdag 4 november 2016, want dan vindt de mooiste avond voor freeriders weer plaats: de enige echte seizoensopener voor alle freeriders uit Nederland en België!

Tuschinski, Amsterdam

Net als vorig jaar nemen we op 4 november Tuschinski in Amsterdam over. De zes zalen vol met films afgelopen jaar zijn zeer goed bevallen. De sfeer was fantastisch en we hebben dan ook ontzettend veel zin om weer een geweldige programmering neer te zetten in de mooiste bioscoop van Nederland.

De grote zaal van Tuschinski

Hoe koop je kaarten?

 • Klik op deze link
 • Klik op 'Amsterdam'
 • Selecteer een van de tijdstippen van 18.00 uur.
 • Selecteer het aantal kaarten dat je wilt hebben.
 • Selecteer een stoel. Het maakt niet uit welke je kiest want we werken niet met vaste plekken. Dit zit puur in het systeem van Pathé.
 • Rond je bestelling af
 • Ga stoked zitten wachten tot het 4 november is ;-)

Ook dit jaar zijn we weer bezig met een fantastische programmering. Reken op een avond met de beste ski- en snowboardfilms, toffe clinics, workshops en lezingen en uiteraard een dikke afterparty. Wil je alles meemaken, dan ben je van 18:00 tot ver na middernacht onder de pannen. En dat allemaal met één ticket, voor een prijs waarvoor je in de winter niet eens een uurtje indoor kan skiën in Zoetermeer! Een ticket voor het Freeride Film Festival kost namelijk slechts € 21,00!

Tipje van de sluier

Je kunt natuurlijk weer alle dikke films verwachten op het Freeride Film Festival, maar hierbij alvast de eerste films die je gaat zien op 4 november!

The Fourth Phase

Er is lang gewerkt aan deze langverwachte opvolger van The Art of Flight. The Fourth Phase draait eigenlijk om het zoeken naar de beste sneeuw. Travis volgt de stormen van Japan, Rusland en Alaska om de beste sneeuw te kunnen rijden op de meest bizarre locaties. Het zal je niet verbazen dat zowel de beelden als de actie heel dik zijn. Deze film moet je zien op het grote scherm!

Tight Loose

Teton Gravity Research bestaat 21 jaar en dat wordt geheel op Amerikaanse wijze gevierd. Het resultaat is een hele dikke ski- en snowboardfilm waar je je vingers bij af kunt lukken. En het toffe is dat de actie in deze film heel vet is, maar er wordt ook veel gelachen. Precies zoals een goede dag in de backcountry zou moeten zijn. Dit is zo'n film die de stoke bij jezelf tot grote hoogte aanwakkert.

Ruin and Rose

Matchstick Productions is al jaren de vaste leverancier van films aan het Freeride Film Festival. Niet zo gek, want ieder jaar leveren de Amerikanen weer een visueel meesterwerk af. Check de trailer hieronder van Ruin and Rose maar eens. Die alleen al zou al de moeite zijn om op het grote scherm van Tuschinski te bekijken. En met skiërs als Mark Abma, Eric Hjorleifson en Cody Townsend zit het met de actie ook meer dan goed!

The Sammy C Project

Sammy Carlson is nog altijd maar 27 jaar oud, maar de man heeft er al een hele carrière opzitten. The Sammy C Project is zijn signature film. Naast een waanzinnige freestyler is hij een van de betere skiërs die z'n freestyle skills mee heeft kunnen nemen naar de backcountry. Meer dan dikke actie dus. En eerlijk is eerlijk: die skischans is meer freestyle, maar wow, wat ziet dat er dik uit!

The Healing Agent

Het leven van Mike Shaw leek te eindigen op het moment dat hij tijdens het skiën een catastrofale blessure aan z'n nek opliep. Artsen vertelden hem dat hij nooit meer zou kunnen lopen. In deze film zie je of Mike Shaw met dit antwoord genoegen neemt, de hindernissen die hij tegenkomt bij z'n nieuwe manier van leven en zijn gevecht om ooit weer een keer in de sneeuw te staan. Dit is een zeer ingrijpende documentaire die je aan het denken zet...

The Eternal Beauty Of Snowboarding

Dit is wat ons betreft nu al een van de leukste films van het seizoen (en de afgelopen jaren). The Eternal Beauty of Snowboarding laat een kijkje achter de schermen zien in het leven van professionele snowboarders. We vliegen de hele wereld over om een kicker te bouwen waar we vervolgens vijftig keer op crashen. De maker stelt zich dan ook de volgende, vrij basale, vraag: What the fuck are we doing here? What's the point of all this shit? De vraag is wat nou precies het mooie is van het snowboarden. Want dat het mooi is, dat staat wel vast. Maar wat is het dan precies? Deze film geeft je met de welbekende Franse humor een inkijk in de 'professionele' wereld van het snowboarden!

La Liste

La Liste is een van de meest indrukwekkende films van het seizoen. Met rijders Samuel Anthamatten en Jérémie Heitz wordt het skiën nog even een niveau hoger gezet. Jérémie heeft een lijst gemaakt van de meest indrukwekkende toppen die hij wilde skiën. Daarnaast komen er veel legendes van de sport aan het woord. De lijnen in deze film zijn steiler, hoger en worden sneller geskied dan je je voor kunt stellen. Zet maar op je lijst om te kijken op het Freeride Film Festival.

In Motion

Mark McMorris is een professionele snowboarder die vooral bekend staat als een echte 'contest kid'. In deze film zie je zijn leven, waar hij de wereld over reist, de hoogte- en dieptepunten, maar ook de transitie die Mark McMorris maakt van de wedstrijden naar de verse poeder en de grote lijnen in de backcountry. Precies de overgang die ons heel erg aanspreekt. Het maakt In Motion tot een hele interessante film met podia en champagne, tot desolate backcountry!

Here And Now

Here And Now slaat de spijker op de hedendaagse kop. In een wereld waar we allemaal verzonken zijn in onze mobiele telefoons zijn échte vriendschappen belangrijker dan ooit. Mensen lijken tegenwoordig meer tijd op het web door te brengen dan met hun vrienden. Dus doe net als Eric Hjorleifson, Wiley Miller, Cam Riley en anderen en duik na deze hele lekkere film lekker de poeder in!

Backyard Project

In deze dikke productie laat skiër Sam Favret de geheimen van Chamonix zien. We zien zijn waanzinnige skills op de ski's en geweldige beelden van de bergen rondom Cham. Ook snowboarder Doubs Charlet laat even zien hoe het moet. Het is duidelijk te zien dat er aan deze productie twee jaar gewerkt is, want de beelden spatten van het scherm af!

Breaking Boundaries in the Balkans

Het team van Faction is op reis geweest naar de Balkan, waar op de Kosovaarse grens een skigebied in ontwikkeling ligt. Maar ze komen niet alleen maar dikke beelden schieten. In samenwerking met het Nederlandse Gear4Guides helpen ze de mensen in Kosovo verder met spullen en kennis. Een heerlijke korte film met een inkijk in een cultuur die wat anders is dan in de Alpen.

The White Maze

Matthias Mayr en Matthias 'Hauni' Haunholder zijn vaste gasten op het Freeride Film Festival. Vorig jaar hadden ze een expeditie naar Onekotan, nu staat de hoogste top van Oost-Siberië op het programma. De mannen moeten dealen met terrein waar nooit iemand komt en onmenselijk lage temperaturen van onder de 40 graden. Het verhaal is geweldig vastgelegd met schitterende beelden van een voor velen van ons onbekende regio. De Gora Pobeda is het uiteindelijke doel. Een berg die nog nooit geskied is. The White Maze is absoluut de moeite waard om te kijken!

Being There

In Being There word je meegenomen naar het Zuid-Amerikaanse Patagonia. Dit is een film waar touren en surfen worden gecombineerd om een heel vet avontuur vorm te geven. De zoektocht naar de meest desolate golf kan alleen voltooid worden wanneer je op ski's een aantal bergen overgaat, op weg naar die ene baai. Eén voordeel: je ligt helemaal alleen in de line-up.

Fernweh

Fernweh is een Nederlandse snowboardfilm. De film gaat over jongens met passie voor de bergen, vriendschap, avontuur en elke dag weer genieten. Het is een no-budget film, geschoten met één camera, geen dure apparatuur, geen extreme tricks, geen helicopters die helicopters filmen, maar snowboarden in de puurste vorm. Pure stoke!

BAM! A Siberian Ski Journey

Afgelopen winter is het team van The white Circle naar Siberië gegaan. Het doel was avontuur. En als je maand lang midden in Siberië zit kun je zeker zijn van avontuur. Denk aan ijskoude ochtenden, de resten van een werkkampen en lawines. Maar natuurlijk ook geweldige couloirs, bijzondere ontmoetingen en heerlijke poeder. Een maand lang zaten de mannen in het wilde Kodar gebergte ten noordoosten van het Bäikal meer. Het begin en eind van het avontuur ging per Trans-siberië-expres. Een bijzonder indrukwekkende low-budget productie!

Ascent To Powder

In 2003 heb ik een aantal maanden mogen doorbrengen in Fernie, BC. Het skigebied is niet heel groot, maar heeft eigenlijk alles. Mooie bowls, wat steilere stukken, goede treeskiing en er valt zeer regelmatig heel veel sneeuw. Maar eerlijk gezegd is het leukste van Fernie niet het skigebied, maar de mensen zelf. De locals die de skicultuur in het stadje levendig houden. Skibums die ervoor gekozen hebben om koste wat kost in Fernie te kunnen wonen. Fernie is wat mij betreft de perfecte mix tussen de échte skicultuur en commercie. Ascent To Powder is het verhaal van Fernie.

Not Far Away From Home

Met een oude camper, een playlist gevuld met indy-folk muziek, meerder off-piste planken en splitboardtest en niet te vergeten een cameratas en een aantal laptops gingen Seb Jam, Stephan Verheij, Rens de Wild en Mirte van Dijk op pad naar het zuiden. En dat zuiden bracht ze niet naar de Alpen, maar dat andere gebergte waar we eigenlijk nog maar zo weinig van weten. Men weet eigenlijk meer van de stranden dan van de toppen zelf. Het resultaat is een hele fijne korte film.

Clinics

Tijdens het Freeride Film Festival kun je drie clinics volgen

 • 19.00 uur: Snowsurfen
 • 20.30 uur: Fototips en geheimtips
 • 22.00 uur: Snow Safety

De clinics vinden plaats in de VIP zaal van Tuschinski. Je hebt voor de clinics geen aparte tickets nodig en je hoeft niet te reserveren. Kom gewoon gezellig binnenlopen! Hier vind je meer informatie over de clinics.

Food!

Je kunt tijdens het Freeride Film Festival daarom genieten van de volgende gerechten:

 • Sate € 7,-
 • Tom Kai € 7,-
 • Rode Curry € 11,-
 • Gele Curry € 11,-

Wil je wat eten, zorg er dan voor dat je contant geld bij je hebt. De keuken is geopend van 18.00 tot 23.00/23.30!

Afterparty

Als het om een uurtje of twaalf in Tuschinski is afgelopen verhuizen we met z'n allen naar Café de Kroon op het Rembrandtplein voor een dikke afterparty. Je krijgt als je weggaat bij Tuschinski je toeganskaart waarmee je de Kroon binnenkomt. Ook daar gaat het weer gezellig worden, zeker omdat het maar een minuut lopen vanaf Tuschinski is!

Updates en tickets

Uiteraard houden we je op de hoogte wanneer er nieuwe films vastgelegd zijn, wat de exacte inhoud van de clinics gaat worden, waar de afterparty precies gaat plaatsvinden, etcetc. Maar we zijn zo stoked dat we het dus eigenlijk nu al, midden zomer, met jullie wilden delen. Het belooft in ieder geval een avond te worden die je als freerider niet mag missen! Tickets zijn al te koop en kan je hier op de website van Pathé kopen! Klik op Amsterdam en vervolgens op een van de tijdstippen van 18.00 uur. Het maakt niet uit welke plek je kiest, aangezien iedereen vrij is om te gaan zitten waar hij/zij wil. De laatste jaren is het al weken van te voren glashard uitverkocht dus OP=OP.

Met nu al dank aan onze partners The North Face, Livigno, Salomon, Atomic, CMH Benelux en de NKBV kan het Freeride Film Festival simpelweg niet plaatsvinden. Bedankt!

En om alvast in de stemming te komen: zo leuk was het vorig jaar!

We zien je op 4 november in Tuschinski!

Reacties

MennoBoermans
Toerist
ieism
Toerist
Haagje
Beginner
vanDaal
Beginner
meteomorris
Toerist
AlexSki
Toerist
Poedertijn
Beginner
Arjen
Gevorderd
Tim3
Beginner
meteomorris
Toerist
Haagje
Beginner
TimKeuben
Gevorderd
mh74
Gevorderd
BasV
Beginner
Tukker
Beginner
meteomorris
Toerist
meteomorris
Toerist
Tukker
Beginner
meteomorris
Toerist
Larski-nl
Toerist
sebvdkamp
Beginner
Joren
Cheizz
Beginner
Arjen
Gevorderd
Arjen
Gevorderd
JobLomans
Expert
Arjen
Gevorderd
Arjen
Gevorderd
Luns
Beginner
Je hebt een account nodig om te kunnen reageren in dit topic. Login of registreer.
Advertentie

Sneeuwval komende 6 dagen

 • 1
  Zillertal
  4 cm
 • 2
  Zugspitz Arena
  4 cm
 • 3
  Garmisch-Partenkirchen
  4 cm
 • 4
  Arabba
  3 cm
 • 5
  Flims-Laax-Falera
  3 cm
 • 6
  St. Anton am Arlberg
  3 cm
 • 7
  Säntis
  3 cm
 • 8
  Silvretta Arena Ischgl Samnaun
  2 cm
 • 9
  Lenzerheide-Valbella
  2 cm
» meer bestemmingen