wePowder goes CMH Cariboos dag 5: Pillow paradise

Arjen

Dag 5 en de laatste dag bij CMH Cariboos. Qua weer was het misschien wel de minste dag. De zon had plaatsgemaakt voor wat hoge bewolking en een wat flets licht. De eerste tekenen van een nieuwe storm die eraan zit te komen. Het zicht was gelukkig nog meer dan goed. Lead guide John (de man gidst al 23 jaar in het gebied) besloot ons mee te nemen naar een aantal steilere hellingen. De stabiliteit was goed, de sneeuw van goede kwaliteit en de groep kon het aan.

Zonsopkomst vanuit de slaapkamer

Beste. Dag. Ooit.

Om een lang verhaal kort te maken. Voor vrijwel iedereen is dit één van de beste dagen ooit geweest. En voor sommigen misschien wel de mooiste. Codewoord van de dag was: pillows. En dat op hellingen die starten met zo'n 40 graden, uitvlakken naar een graad of 34 en zo'n 700 tot 800 hoogtemeters lang zijn. Een keer of vijf werden we weer bovenaan het paradijs afgezet (de drie 'warm-up runs' niet meegerekend). Het blijft lastig om zoiets op video weer te geven, dus ik heb maar een deel van twee runs achter elkaar gezet. John had het beste voor het laatste bewaard. Een pillow lijn die je alleen in films ziet.

De laaste pillows van de dag

Last run of the day: Kokanee Glacier

Verslaving

Je kunt je voorstellen dat iedereen met een hele grote smile en hyper van de stoke terug kwam in de lodge. Het bier in de jacuzzi smaakte goed en 's avonds was het nog lang onrustig. Wát een einde van wederom een geweldige helitrip met CMH. Bucketlist, droomreis, once in a lifetime... het maakt me niet uit hoe je het noemt. Dit was gewoon een van de beste dagen ooit.

Een deel van de gereden runs

wePowder trip 2018 naar The Gothics

Wil jij volgend jaar ook in de heli van CMH stappen? Check dan onze reis in januari 2018 naar The Gothics. Bijzijn is meemaken. Plekken beginnen nu vol te stromen, dus wacht niet te lang!

Reacties

The_O
Toerist
Dirk77
Beginner
notwithout
Beginner
notwithout
Beginner
Dennnnis
Beginner
Jef2
Gevorderd
Jef2
Gevorderd
Jef2
Gevorderd
Je hebt een account nodig om te kunnen reageren in dit topic. Login of registreer.
Advertentie

Sneeuwval komende 6 dagen

 • 1
  Zillertal
  15 cm
 • 2
  Kaprun - Zell am See
  12 cm
 • 3
  Zugspitz Arena
  8 cm
 • 4
  Garmisch-Partenkirchen
  8 cm
 • 5
  Stubaital
  7 cm
 • 6
  Pitztal
  6 cm
 • 7
  Mallnitz
  6 cm
 • 8
  Ötztal
  5 cm
 • 9
  Engelberg - Titlis
  5 cm
» meer bestemmingen