Nederlander (33) komt in lawine in Lech-Zürs

Haas

Vreselijk nieuws vandaag uit het Oostenrijkse Lech-Zürs, waar een Nederlander om het leven is gekomen in een lawine. Dat gebeurde rond 12.30 uur bij de Trittkopf rond de Gamsmulde. Dat meldt de ORF op de website.

De lawine die 300 meter lang en 80 meter breed was sleurde het slachtoffer de diepte in en werd daarbij anderhalve meter onder de sneeuw begraven. De Nederlander was samen met een andere Nederlander en een skiführer (skigids) onderweg. Hoewel het slachtoffer binnen 10 minuten uit de sneeuwmassa werd bevrijd kwam de hulp te laat.

Onze gedachten en ons diepe medeleven gaan uit naar familie, vrienden en betrokkenen.

Derde slachtoffer in zes dagen tijd

Vanwege de recente sneeuwval en de zwakke basislaag is het lawinegevaar aanzienlijk in Vorarlberg en grote delen van Tirol. Eerder deze week kwamen al een 54 jarige Duitse en een 38 jarige Duitser in lawines in Stuben en Brand om het leven.

Onderzoek

Zoals gebruikelijk doen op dit moment experts onderzoek naar het ongeluk. Daarbij zullen zowel de experts van de lawinedienst als de experts van de Alpinpolizei betrokken zijn.

Feiten...

Naast deze experts zal ook de Nederlandse media haar 'feiten' en analyses publiceren. Zolang er geen officieel statement is van de experts wil ik jullie oproepen je te beperken tot de feiten en kennis die de experts van de lawinedienst en de Alpinpolizei tezijnertijd publiek met ons delen. Neem deze feiten tot je en verwerk ze in rust en respect en geef betrokkenen de ruimte die ze nodig hebben. Niets is makkelijker dan vanaf de zijlijn te oordelen.

Laten we allemaal sterk staan en de betrokkenen de rust en respect geven die ze verdienen.

Reacties

meteomorris
Toerist
Frisco
Gevorderd
elisa.tmc
Toerist
doov
Gevorderd
markindealpen
Beginner
Markie
Gevorderd
Ors
Gevorderd
Ee1co
Gevorderd
elpiedro
Toerist
Dorylus
Toerist
Tukker
Beginner
Niels
Gevorderd
patrick
Beginner
mikakindt
Beginner
Haas
Expert
Havana
Beginner
elpiedro
Toerist
FreeArno
Gevorderd
Erwin
Elite
ffKnallen
Gevorderd
Bobf
Beginner
roel75
Toerist
Teze
Toerist
SportGillie
Gevorderd
Bobdeboarder
Beginner
daan
Gevorderd
JobLomans
Expert
AvdL
Beginner
Marijnt
Beginner
Je hebt een account nodig om te kunnen reageren in dit topic. Login of registreer.