GOAL****17 !!! Sella Nevea!

koen_djfistel

#Stail-Ist-Gail-Training

SELLA NEVEA (26/02 – 03/03/2017)

Wie droomde daar niet van… ? Wie hier op wePowder had daar geen natte droom van … ? Zo van die Stille Onderhuidse Dromen: “One day ….” “Misschien ooit…” “Als de Goden het willen …”

Goal****16 !!! zat door Omstandigheden en La Nina op een “onhold”. Een “onhold” waar constant met passie aan gewerkt wordt en zodoende wel MOET resulteren in een GOAL****17 ☺ “Hard werken !” zegt os moe altijd…

tsuggencouloir wengen

mittagskogel

pitztal

courmayeur

livigno, haldigrat, zinal, saalbach, enz. enz. …

Skibum chamonix is nu Man On The Snow en komt met z’n bomma naar Rifugio Celso Gilberti in Sella Nevea voor één nachtje … bij een kachel (want aan een vuur ’s avonds vloeit de adrenaline anders) … verhalen … bergverhalen… bergwijsheid … heel veel bergwijsheid … een glas wijn … in een meest idyllische berghut … midden in een romeins amfitheater van bergen 360 graden rondom… op de grens met slovenië …

MeteoPopSki kwam daar opeens mee af : “Fistel, dé Stail-Ist-Gail-training voor GOAL**** moet doorgaan in Sella Nevea !! Alle sneeuwwindweerneerslaghellingsgraadlijnnoemmaarop-kaarten (ik lees ondertussen Tlingit-kaarten) wijzen in dezelfde richting !! OK: Sella Nevea wordt het !!! Yihaa ! Iedereen Gelukkig ! Jij staat niet in de file ; jij bent de file !!!

24 uur later doemt ze in de verte op en én herken ik onmiddellijk de op mijn netvlies gebrande berghut : Rifugio Celso Gilberto ! Een peperkoeken huisje met schattige blauw-witte luikjes zo wonderwel gelegen dat die alleen in Sprookjes voorkomen ; weliswaar TetonGravity-sprookjes … Je voelt je nederig én magistraal én excited tegelijkertijd want je voelt/ziet in het hele postkaartje ook direct de wanden op de achtergrond : dit is heavy ! Dit is Stail-Ist-Gail !!

Stail-Ist-Gail dus. Couloirs te over ! Allemaal gedaan ; op 4 dagen. Vraag het Popski maar ; die door energie-overschot de locals nog efkes in een drafje naar boven ging volgen … Respect (machtige afdaling ; té snel voor de camera ☺ )

popski duwt op z’n staart

“Deze Sloveense helling wordt te heet. We moeten maken dat we dat gat door zijn !!“ Dit is géén suggestieve James bond-uitspraak maar een SellaNevea-realiteit. Maar wat je dàn krijgt, eenmaal dat gat door ; komt in de buurt van een Walhalla waar James Bond nog eens ‘achter’ kan komen …..

title here

sloveens gat

andere dag, gids Marco, dé Sloveense local (grens weet je wel)

christophe

door het gat

wie goed zoekt, vindt zelfs mensjes klaar om een brede helling in te duiken

ellen

91 cm sneeuw (waarvan 35 cm isomobollekes). LawineStufe 4. Als dat met veel geraas van het dak het terras opdondert, weet je als freerider wat je doen moet : Pablo en Irene hun terras mee helpen leegschuppen ! (Ge zit toch vast in die hut want alles staat op springen ; je hoort de bommen vallen…)

zuiver terras

Zaligste uitspraak van de week : “GOGOGO !” (Pablo plots tegen ons ; halverwege het terras-opkuisen na de bevestiging via z’n walkietalkie van de ordediensten dat de laatste decibel-bommen gedropt waren… Wij rapraprap als eersten naar boven)

op weg naar couloir zonder sporen

Fuckin’ Splitboard ! Dit is too fuckin’ Stail ! Splitboards zijn te breed ! Afgronden gapen te hard ! Ouwe splitboard-bindingen/riders zijn te zwaar. Dit is een Goeie Training : ik ga (nog) niet écht ‘vloeiend’ naar boven én naar beneden op m’n splitboard ☹ ; … Gelukkig heb ik een beter gevoel op m’n Hovercraft17 …

Sella Nevea-bos rippen met lokale held én gids Enrico is in 1-2-3 gebeurd. 1-2-3 is misschien een understatement want ik heb tijdens een opwarming/kennismaking met een gids nog niet vaak zoveel mensen van clifjes zien storten als met Enrico ; om dan nog niet te spreken over de ontelbare dolines waar SellaNevea mee bezaaid is. (Ter info: Dolines = we kloten freeriders en maken op de meest onvoorspelbare plaatsen een metersdiep rotsig gat ; soms verstoppen we dat onder een laagje sneeuw maar soms ook niet).

Je gaat dus niet naar Sella Nevea voor het bos. Sella Nevea is splitten, hiken ; Stail-ist-Gail gaan. Dat doen we dan maar. We blijven hier toch nog enkele dagen.

popski in z’n nopjes

“Aringa” moest en zou je eten in de hut op 1 maart Aswoensdag. Wat eten jullie bij het begin van de vastenperiode ? Wij doen hier nog snel onze haringmaaltijd en dan is het 40 dagen op de kin kloppen tot **.

Bijzonder hoe 8000km van hier ; daar waar die Spines liggen ; op dit moment de vasten volledig anders ingevuld worden ! Het dumpt daar Vollen Bak ! Overvloed versus Versobering ! God : Straf Mij !! Ik ben hier niet voor de Versobering ! Doe mij de Overvloed Bergen maar !

met Irene, warmste gastvrouw ever

koen_djfistel

p.s. God straft onmiddellijk : Had ik in m’n splitboardtekstje moeten vertellen over hoe fuckedup ik in het begin van de hike was en op een gegeven moment op het punt stond om terug te draaien en hoe moeilijk het was die gesplitte board (met vooroorlogse, veel te zware bindingen) in m’n nek te moeten torsen en zo al zwalpend en zwiebelend boven een afgrond door een halve meter isomobollekes op vééél te schuine rotsen …

(Pow? Nee, het hagelt isomobollekessneeuw op 1800m aan de Adriatische kust)

Eén FOKDIZ-allesofniks (keer)punt deed me (gelukkig) overleven én een Zààààlig-FeelGood-Couloir halen ! Yihaaa ! Gaaaaan ! Polenta primo secundo dulce grappa espresso, here i come !!!!

popski

ps2 : “Hard werken !” zegt os moe altijd…

ps 3 : Na die overdaad komt de onthouding : m’n eerstvolgende druppel alcohol wordt er één van de brouwerij te H*****: Devil Made Me Do It!

Reacties

Rene
Beginner
Guy.
Gevorderd
dimsum
Beginner
EmileHendrix
Gevorderd
Kendo
Beginner
Willem2k
Gevorderd
TMOZ
Gevorderd
ieism
Toerist
robbert
Gevorderd
Vinnie
Gevorderd
Haas
Expert
Haas
Expert
Poedertijn
Beginner
Arjen
Gevorderd
paddyodenneboom
Expert
SanderK
Gevorderd
SportGillie
Gevorderd
QmaartenQ
Beginner
Dorylus
Toerist
pulverdude
Gevorderd
Bedde
Gevorderd
Dutchess
Gevorderd
Haagje
Beginner
Aryen
Gevorderd
popski
Expert
RP
Gevorderd
Je hebt een account nodig om te kunnen reageren in dit topic. Login of registreer.
Advertentie

Sneeuwval komende 6 dagen

 • 1
  Kaprun - Zell am See
  4 cm
 • 2
  Zillertal
  2 cm
 • 3
  Mallnitz
  2 cm
 • 4
  Heiligenblut
  2 cm
 • 5
  Ramsau
  2 cm
 • 6
  Gasteinertal
  2 cm
 • 7
  Weißsee
  2 cm
 • 8
  Kühtai
  2 cm
 • 9
  Pitztal
  1 cm
» meer bestemmingen