pulverdude

Gevorderd

pulverdude

Freeride PassportTM

kennis
afdalen
conditie
klimmen
Module 1 of the wePowder Safety Academy afgerond

Over pulverdude

Na 2 wintersportvakanties geklungeld te hebben met een paar skies mocht ik in 1993 eindelijk van m’n ouders op snowboardles op de borstelbaan in Bergschenhoek. Door veel te hebben geskateboard vond ik de overstap naar het snowboarden niet zo moeilijk. Eenmaal in de sneeuw wist ik dat mijn liefde voor het snowboarden, en de poedersneeuw, nooit over zou gaan. In de eerste wintersportvakanties heb ik veel met betere boarders gereden, daardoor leerde ik het ook sneller. Ik moest ze immers zien bij te houden.

De ideale rijomstandigheden voor mij zijn naast bluebird ook een flinke sneeuwstorm. Daar kan ik ook intens van genieten. Als sneeuwpop de stoeltjeslift uitstappen en dan rustig - door het beperkte zicht – afdalen, gewoon op een verlaten piste met een dikke laag poeder. Bij de volgende ronde zijn de sporen weer ingesneeuwd. Heeerlijk!

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in de lawinekunde. Bij het SSC heb ik Lawine 1 en 2 (theorie en praktijk) en Lawine 3 (theorie) gevolgd. Tijdens de praktijkdagen heb ik ook mijn grenzen verlegd.

Naast snowboarden doe ik aan sportklimmen, fitness en wielrennen. Ook als er geen verse sneeuw ligt ben ik graag in de bergen, om te wandelen, klimmen en klettersteigen.

Raus aus dem Alltag und rein ins Vergnügen!

***
Snowboards: Burton Triumpf 173, Apo Apocalypse 166, Rossignol XV Magtek 167
Bindingen: Burton P1 Carbon en Mission, Rossignol XV
Schoenen: Burton Driver X