PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English

Wie wint de kledingset van The North Face?

door Arjen op 21 november 2014

Op het Freeride Film Festival hadden we een mooie logowand staan met daarop heel groot 'Freerider of the year'. En zoals beloofd gaan we met z'n allen nog even stemmen wie (of welke crew) die geweldige kleding van The North Face zal winnen! En dan hebben we het niet over het eerste de beste setje, maar over een Freethinker Jacket en Pant (allebei maat medium) met een totale waarde van maar liefst 975 euro die The North Face weg geeft!

Pragelato wordt freeride gebied!

door Arjen op 21 november 2014

Pragelato, het gebied aan de rand van de Via Lattea, wordt een freeride gebied. Tenminste, het gebied noemt zich geen skigebied meer, maar een berg (Natural Terrain) waar je allerlei activiteiten kan doen en waarbij heel expliciet het freeriden genoemd wordt. Het gebied wordt ontsloten door twee liften.

Dit is waar poederjagen om draait

Wij zijn freeriders...

door meteomorris op 21 november 2014

Als deze jongens onderweg zijn zit je goed.

Als freeriders worden we regelmatig vreemd aangekeken. Zeker wij als freeriders uit de lage landen, Want wie gaat er nu doelbewust op zoek naar het type stormweer dat de rest van de samenleving het liefste ontloopt? Wie rijdt voor zijn plezier in een winter duizenden kilometers van en naar de Alpen, van en naar de Alpen en nog eens van en naar de Alpen? Wie heeft er kasten vol met gear om te gaan poederrijden, terwijl de rest van de wereld massaal is overgestapt op het huren van materiaal? Wie schroeft in oktober al winterbanden onder zijn auto? Niet vanwege het statement, maar omdat het noodzakelijk is. Wie rijdt er voor zijn plezier diep ingesneeuwde gebieden in waar sneeuwschuivers met moeite nog door komen? Wie stopt er uren en uren aan studie in om de wereld van lawines beter te begrijpen? En wie stapt er dan zelfbewust een wereld in vol met lawines en andere gevaren?

The Shadow Campaign

door Arjen op 20 november 2014

Halverwege een nagenoeg droog seizoen, met groene bomen, ijzige hellingen en nauwelijks een base komt de 'storm van het jaar' over Mount Baker heen. Tien dagen achter elkaar. Meerdere meters sneeuw. Er wordt uit alle macht gewerkt om de wegen sneeuwvrij te houden. Maar ondanks dat schieten er veel auto's naast de weg. Niet zo gek, want vrij weinig Amerikanen rijden met winterbanden. 

28 november: Laatste Powfinder Masterclass

Hierna begint de winter

door Arjen op 20 november 2014

(C) Jarno Schurgers

Volgende week vrijdag 28 november vindt alweer de laatste Powfinder training van dit seizoen plaats. Hierna begint voor Morris de winter en is hij onregelmatig op pad. Wil je kortom nog alle ins en outs van het weer leren, dan is dit je kans. 

Live: Franse Zuidalpen

De basis voor de roadtrip ligt er

door meteomorris op 20 november 2014

Gister gingen Martijn en Francois van Powderguides op pad in de Franse Zuidalpen. Als zijnde een soort van verkenners voor de Roadtrip door de Zuidalpen die donderdag 18 december start. Zwaar werk, maar iemand moet het doen nu de liften nog gesloten zijn en zij waren zo vriendelijk zich op te 'offeren'. 

Powder alert Alpen

PA#1: deze gebieden zijn open

En er ligt poeder!

door meteomorris op 19 november 2014

Davos

Na 2 weken met sneeuw is het hoog- en soms ook middelgebergte in grote delen van de Alpen omgetoverd in een waar winterparadijs. Tijd voor de eerste poederbochten kortom. Zeker nu het weer goed blijft en de poeder vers is. Komend weekend verloopt zonnig en een belangrijk deel van de gebieden opent komend weekend voor het eerst de liften. Onderstaand een opsomming van de gebieden die open gaan. Let wel, met openen bedoelen we dat een paar liften open gaan. Zeker niet het hele gebied.

Earn your snowvember turns!

First Tourski training week of the season

door TimV op 18 november 2014

Training?
Normaal gezien start ik het skiseizoen in goede vorm, wat dit jaar niet het geval was, doordat ik deze zomer 2 maanden "vast" zat in Les Arcs wegens werk. Aangezien het zowaar <10 dagen niet geregend heeft deze zomer in Les Arcs, is de enige activiteit die ik gehad heb downhill MTB, waar je je skiconditie niet echt mee traint... ;)

Marc Pijck enjoying the downhill slopes @ Tignes 

Wat als de winter niet komt?

Dan komt hij uiteindelijk toch..

door meteomorris op 18 november 2014

Soms heb je van die winters. Van die winters die niet op gang komen. Zoals vorig seizoen in de noordalpen. Wat dan? Dan word je heel flexibel en reis je de sneeuw achterna. Of heb je hoop. Hoop dat de winter komt. Want uiteindelijk komt die winter vanzelf. Grote vraag is of jij er dan nog bent. 

Tripreport: Zermatt me

Retour du Sud in 37 hours

door RP op 17 november 2014

Wat is er de afgelopen weken een ongelofelijke bak sneeuw gevallen in het Zuidelijke hooggebergte, punt is echter dat we er niet zo heel veel mee kunnen: alleen sneeuw in het hooggebergte en er is natuurlijk nog niet veel open… Bovendien praktisch onmogelijk om tijdens de dump te kunnen poederen omdat er boven de boomgrens natuurlijk geen zicht is bij sneeuwval. Daarnaast zijn de gletsjers in het voorseizoen natuurlijk ook niet de meest veilige plekken om off-piste te gaan en ‘loop' je in het hooggebergte nog wel eens tegen een sharky aan.

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.