PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Shop
wePowder goodies
Nederlands
English

Lente poeder in Kaltenbach

Beelden van PA#25

door meteomorris op 20 april 2014

PA#25 bracht poeder naar de noordalpen. En in de lente betekent dit rustige hellingen, maar ook dat je niet te lang moet wachten. Good old Hidde Hageman scoorde goed en deelde deze beelden met ons. Prima poeder toch ;)

Powder alert Alpen

PA#26: Sneeuwrijk paasweekeinde

Stijgende nulgradenniveau

door meteomorris op 18 april 2014

Still powder to be found

Stormdepressie Quendolin is west Europa in getrokken en zorgt vanavond en morgenvroeg voor sneeuw aan de noordkant van de Alpen. Omdat ze koude polaire lucht meeneemt leidt dat tot een flinke daling van de sneeuwgrens. Gemiddeld zal deze rond de 1000-1500 meter komen te liggen, maar inneralpine zakt deze komende nacht lokaal richting de 700 meter. Reken op 5-15 cm vers tot morgenvroeg. Omdat de onderlaag hard opgevroren is, is het in de meeste gevallen onvoldoende voor een echte poederbeleving in de noordalpen. Uitzondering zijn de steilere noordhelligen waar afgelopen week nog verse sneeuw viel en die nog niet volledig is getransformeerd.

Powder alert Alpen

PA#26: na sneeuw volgt...

nog meer sneeuw voor het hooggebergte

door meteomorris op 16 april 2014

Powpow in Austria

Poederalert#25 was een mooie voor het hooggebergte van Oostenrijk. Boven de 2200 meter viel in 48 uur tijd 35-60 cm vers zodat alles er weer netjes bij ligt voor het paasweekend. En dat was nodig ook. Hoefde je vorige week enkel limonadesiroop en een rietje toe te voegen aan de sneeuw voor een eindeloze slushpuppy trip, daar is het nu weer winters. Het is kouder en er ligt verse sneeuw , maar de wind zorgde ook voor de nodige Triebschnee. Niet diepwinters, maar koud genoeg voor mooie condities. Maar de zonnestand en de hoge temperaturen zorgen ervoor dat de Triebschnee zich snel zet. Check desondanks iedere dag je lokale lawinebericht en pas je plannen daarop aan.

35 mensen in lawine

Enorme lawine in La Clusaz

door meteomorris op 15 april 2014

Agelopen zondag werden maar liefst 35 mensen gegrepen door een enorme lawine in de backcountry van skigebied La Clusaz. Wonder boven wonder vielen er geen doden. De lawine was het gevolg van een corniche die los kwam en werd niet veroorzaakt door de skiers ter plekke. De lawine was groot (800 meter lang), maar vooral ook zwaar vanwege de natte sneeuw. 

Powder alert Alpen

PA#25: Go East

Kortdurend winteroffensief

door meteomorris op 14 april 2014

Poederalert#25

Het duurde en duurde, maar de winter is weer even terug in het oosten van de Alpen. En zowaar voor het noordelijkoostelijk deel van de Alpen. Hebben ze hier de complete winter zitten wachten op die dump die maar niet kwam. Nu net voor het paasweekend volgt er dan toch de broodnodige opfrisser met rijkelijk sneeuw boven de 1000 meter en kunnen we weer ouderwets een dagje webcam staren. Tenminste, als je al niet in de Alpen zit.

Dikke POV's met Fabian Lentsch

door meteomorris op 14 april 2014

Soms denk je wel eens 'ik heb genoeg van die beelden, verzin eens wat nieuws'. En soms ben je blij dat er rijders zijn die nog geen genoeg van POV kunnen krijgen. Check deze lijnen van Fabian Lentsch. Dikke, dikke lijnen vanuit Canada, de Alpen, Alaska. Echt van die beelden waarvan ik denk: zin in de winter! Laat maar komen!!

VLOKKEN14 #5 "Wie is hier nou de snackbar/gids ? Jij of ik ?"

door koen_djfistel op 11 april 2014

Popski had via via een gids kunnen regelen in Livigno en vroeg of ik ni mee ging. Het 'episch sneeuw'gat'-centrum' lag wel ergens anders ( Livigno had al dagen geen vers gehad)  maar in Popski we trust !  :-) Dus wij (Poes en ik) bolden hen (Popski en Karl) 2 dagen later achterna voor een weekendje Italiaanse gids.

Weeral Italië
Niet dat dat slecht is ; ... maar (weer) wel ver ...
Schoon streek waar ge door moet én ne Zotten tunnel ; dat wel... Om zo in dat Prachtig Italië uit te komen. Prachtige bergen. Prachtig meer. Prachtige dorpjes. Prachtig land. Daar kwam bijna een minder-prachtig einde aan toen ik even aan de kant moest en in het pikkedonker uit het niets een vervaarlijk grommende hond z'n vlijmscherpe muil in m'n iets-minder-scherp-waterend geslachtsdeel (dat ook "dringend" uitgelaten moest worden) wilde zetten ...

Gear

Gear Review: Salomon Assassin

Een echte all-mountain killer

door dr.Gear op 10 april 2014

Het is begin maart en Dr. Gear is helaas eigenwijs geweest en heeft niet naar de forecast van Morris geluisterd. Terwijl het dumpt in de Zuid-Alpen, staat Dr. Gear met zijn nieuw te testen snowboard in de Arlberg regio. Daar moet toch vast wel dikke poeder te vinden zijn dacht ik zo... Helaas, de kleine dump zou pas over enkele dagen vallen en er moest toch een board getest worden. Gelukkig maar dat het board, de Salomon Assassin 155, een all-mountain snowboard is, dus zullen we dan toch maar lekker opwarmen op de pistes van St. Anton?


Skeptisch lees ik de omschrijving dat het board de ideale combinatie moet zijn tussen een poeder board en een freestyle board, maargoed, daarvoor moet hij getest worden. De eerste paar pistes moet Dr. Gear even zoeken hoe dit beestje zich het beste laat bereiden, maar naarmate de dag vorderd ligt hij steeds beter en beter onder de voeten. Dat je er een beetje kracht in moeten stoppen is niet erg, want je krijgt er veel voor terug. Op zijn kant snijdt hij lekker zijn carvebochten en de medium-flex is goed genoeg om er ook nog wat mee te kunnen jibben. Het mag gezegd worden; dit board deed het erg lekker op de pistes! Maar toch.... hoe pakt dit dan uit in de poeder?

De weergoden helpen me wat mee om snel tot een antwoord te komen, er ligt bij het wakker worden van de volgende dag een lekkere verse laag van 30cm en na een korte hike vinden we in Sonnekopf nog mooie onverspoorde poeder.


Misschien maar goed dat ik het board al iets heb ingereden want al snel vind ik hoe het board zich door de poeder weet te sturen. En dat gebeurd ook nog lekker soepel ook. De speciaal gevormde nose (en tail, het is een "True Twin" zoals Salomon het noemt), weet lekker door de poeder heen te snijden en het board heeft een goede float. Eerlijk is eerlijk, echt diep kan er helaas niet gereden worden, maar op het verse pak van vannacht en de huidige base, doet hij het prima. 

True Twin Tips met Equalizer Rad Sidecut

Kennelijk is het toch niet voor niets dat de meeste personen die het board al getest hebben er vrij lyrisch over zijn. Voor een all-mountain board is hij zijn naam in ieder geval trouw; een echte killer! Met zijn ideale vorm, camber rondom de voet en rocker in de tips, weet hij zich in elk terrein goed aan te passen. Wissel je dus veel af tussen piste en off-piste? Dan kan dit board je nog wel eens flink gaan verassen.

wePowder Season Closure: Solden

18-21 april

door meteomorris op 9 april 2014

Lange dagen

Midden december openden we het seizoen in de Arlberg regio. Van 18-21 april sluiten we in Solden tijdens het extra lange paasweekend het seizoen '13-'14 af. Het doel? We gaan op zoek naar de laatste poeder. Met of zonder hike. 

Freeski Mountaineering Camp La Grave

Het verslag

door Manoni op 7 april 2014

Eindelijk was het dan zover! Met dank aan o.a. jullie ben ik tweede geëindigd in de Gore-Tex experience. Achter voormalig Olympisch skiër Kristinn Magnùsson uit IJsland en voor Geraldine uit zuid-Frankrijk en Andreas uit Oostenrijk en David uit Spanje. Als extra winnaar was Joe Vallone geselecteerd. Hij komt oorspronkelijk uit de States maar is al langer woonachtig in Frankrijk, werkende als berggids in La Grave.

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

readMore

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.