PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English

Splitfest Galore!

door Arjen op 3 maart 2015

DAG 1: “Dit is waanzin”
Door: Ieism Vanaf de de eerste meter is dit de gedachte die door mij heen gaat. Eigenlijk nog eerder. Al bij het uitladen van de bus is de eerste mentale reactie “Als we nu alles terug de bus in flikkeren, kunnen we nog net first chair in Airolo halen”.

La Grave is getting into it..

door meteomorris op 3 maart 2015

Het is altijd maar weer de vraag.. wanneer is het nu echt aan in La Grave? Wel, nu is het er aan. Boven P1 zijn de condities goed en boven het middenstation nog beter. De vakantiedrukte is er zo goed al voorbij en de Derby laat nog wel even op zich wachten. Dit is het moment. Zeker omdat er voor woensdag nog wat verse sneeuw in de forecast zit. Ga jij?

Powder alert Alpen

PA#16: Een snelle powderdag en dan weer een storm

PA#16 begint op gang te komen.

door meteomorris op 2 maart 2015

In de loop van de maandag ging uiteindelijk zo'n beetje overal de regen over in sneeuw. Gelukkig was het in de inneralpine dalen van Zwitserland al koud genoeg zodat het zo'n beetje de hele dag bleef sneeuwen in dorpen als Davos, Andermatt en Zinal, maar verder naar het westen en noorden viel er toch heel wat regen. Vooral in Frankrijk was het beroerd en op veel plekken is het sneeuwdek tot een diepte van zo'n 30-50 cm. flink nat geworden. Maar wat wil je met die enorme hoeveelheden regen?

La Plagne February15

Safe skiing / Touring / Steeps / Powder

door TimV op 2 maart 2015

Na een dikke dump in Januari was de hoop groot dat de winter zich eindelijk stevig ging settelen in Februari hier in La Plagne, valse hoop achteraf gezien!

Powder alert Alpen

PA#16: Noord(west)stau galore

Een lekkere dinsdag, daarna wordt het dieper..

door meteomorris op 2 maart 2015

De zaterdag was AAN!

Afgelopen nacht regende het in grote delen van de Franse Alpen tot 2000 meter en hoger. De aangekondigde warmte arriveerde in de loop van de dag en met name in de Franse Alpen en het westen van Zwitserland ging de temperatuur rap op omhoog en daarbij stak er ook nog eens een venijnige wind op. Zowel de Zwitsers als de Fransen hebben het lawinegevaar opgeschaald naar GROOT (4 op een schaal van 5) voor grote delen van de Isère, Haute Savoie en het westen van Wallis. 

Overdosis aan poeder

Paultjes Pillow week

door paulski op 1 maart 2015

Misschien is dit wel de beste manier om je jaar te starten. Op 1 Januari 2015 stapte we met een groep jonge freeriders de heli in. Het zou zo maar eens de jongste heliski groep ooit kunnen zijn, in ieder geval die vanuit Benelux. Het heeft gedurende trip alleen maar gesneeuwd en dat kwam goed uit want we gingen voor de diepste poeder ooit.

Ski Movie II: High Society

door Arjen op 1 maart 2015

Onze vrienden van MSP hebben twee absolute klassiekers online gezet. Konden we gisteren al genieten van Ski Movie 1, vandaag is het de beurt aan Ski Movie 2: High Society. De film stamt uit 2001 en je ziet een jonge Shane McConkey, Seth Morrisson, Tanner Hall, Cr Johnson en vele anderen. Voor mij is dit echt een trip down memory lane. Aan deze films heb ik waarschijnlijk meer uren besteed dan aan de statistiekboeken die ik voor m'n studie door moest nemen. 

Ski Movie 1

door Arjen op 28 februari 2015

Op het Freeride Film Festival in november in een uitverkocht Tuschinski konden jullie al genieten van Ski Movie 1 op het grote scherm. Voor degenen die 'm toen gemist hebben hier nogmaals. MSP heeft een van de z'n meest legendarische films online gezet. Legendarisch, omdat deze film de start markeerde van het 'new school skiing' en dit dus kort de bocht de start is geweest tot het skiën dat we vandaag de dag kennen. 

Corbet's Couloir

door Arjen op 27 februari 2015

Een van de meest bekende, misschien wel het bekendste, inbound couloir van de US of A ligt in Jackson Hole. Corbet's Couloir staat gewoon op het pistekaartje en dan denk je misschien 'het staat aangegeven, hoe moeilijk kan het zijn'. Toch gaan er heel veel mensen de mist in. In 1967 werd Corbet's voor het eerst geskied. Een heerlijk filmpje van Todd McScraffy en Biff Huckneck!

Team Europe wint de Skiers Cup

door Arjen op 27 februari 2015

Deze week vond de vijfde editie van de Swatch Skiers Cup plaats in het Zwitserse Zermatt. Het concept is simpel. Team America tegen Team Europa. Beide teams hebben negen skiërs die tegen elkaar gaan strijden op backcountry slopestyle en big mountain freeride. Telkens is het één tegen één en dus is het simpel: het team met de meeste punten wint. 

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.