PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Shop
wePowder goodies
Nederlands
English

De jacht op het vikinggoud

het geheim van de Scandi's

door EmileHendrix op 21 september 2014

Dagboek, we zijn al weken van huis, maar hebben het benoorden Jotunheimen, eindelijk gevonden. Het vikinggoud licht voorbij het ijs, het koude fjordenwater en de vers geopende graven van oude vikingheren. Als ik het zelf niet red, vertel Ivar uit Holland dan waar hij het zoeken moet.

Forecast

Winterverwachting 2014-2015: een schaatswinter?

Al klaar voor de elfsteden?

door meteomorris op 19 september 2014

Wordt winter 14-15 een schaatswinter? 

We beleven een Indian Summer in Nederland. Na de koudste augustus sinds tijden volgde een zomerrijke september. Althans, tot op heden. 27 graden noteerde de boardcomputer in mijn auto gister. Een temperatuur twee keer hoger dan de 13 graden van de koudste augustus dag. En ik vind het wel lekker zo. De sneeuw die in september in de bergen valt is leuk voor de stoke, maar zelden een voorbode van de winter. De zon is nog dermate krachtig en staat nog zo hoog aan de hemel dat de sneeuw letterlijk voor de zon smelt. De veroorzaker van dit mooie weer is een krachtig hogedrukgebied dat zich de afgelopen dagen ophield boven Oost-Europa. Onder invloed van dit hoog wordt met een oostelijke wind warme lucht aangevoerd.

Freeriden in Afghanistan

door Arjen op 18 september 2014

Freeriden is avontuur. Freeriden is ontdekken. Nieuwe plaatsen. Nieuwe mensen. Maar hoe ver ga je daar in? Arnaud Cottet, Loïs Robatel en Ruedi Flück gingen zo ver zoals Jeremy Jones in z'n film Further is gegaan. Maar dan letterlijk. Ze gingen op pad in het door oorlog verwoeste en verscheurde Afghanistan. 

De 'lawinesonde' van Avatech

Revolutionair product?

door powderskifun op 18 september 2014

Al jaren lang is de freeride-scene wat betreft lawinepreventiemateriaal nagenoeg onveranderd gebleven. De reductie technieken zijn weliswaar aangescherpt en er wordt nog altijd onderzoek gedaan naar het sneeuwdek, maar wat betreft technische ontwikkelingen was er voor zowel professionals zoals gidsen, als consumenten eigenlijk niet veel nieuws. Alle ontwikkeling was vooral gericht op materiaal dat ingezet wordt nadat een lawine al in gang gezet is en het dus eigenlijk al te laat is (uitzonderingen als de wePowder Safety Academy daargelaten natuurlijk). Een nieuwe snelle pieper of een goede airbag is natuurlijk fijn, maar voorkomen is beter dan genezen.

The ultimate skibum

'A day out' met Bruno Compagnet

door Arjen op 17 september 2014

Na het zien van deze beelden is mijn dag weer goed. Het laat beelden zien van Bruno Compagnet. Als kind verhuisde hij van de Pyreneen naar Chamonix om daar, zoals hij het zelf zegt, professioneel skibum te worden. Momenteel woont Bruno het grootste deel van de winter in de Dolomieten en laat het daar nu afgelopen winter helemaal aan zijn geweest. 

Sculpted in Time

door Arjen op 16 september 2014

Het is een tijdje stil geweest rondom Sherpas Cinemas, maar de komende weken gaan we weer veel van ze horen. Ze hebben namelijk een serie korte films gemaakt over een van de mooiste plekken op aarde. Banff National Park. Net zo mooi in de zomer als in de winter. In Banff National Park vind je drie skigebieden (Mount Norquay, Lake Louise en Sunshine Village). Ze staan alledrie nou niet bepaald bekend om het feit dat er gruwelijk veel sneeuw valt (daarvoor moet je meer naar het westen), maar je kan er wel degelijk goed rijden. 

Pieperfest 2014, 5 oktober

In Scheveningen

door Opa op 15 september 2014

Oefenen met je lawinepieper 

Het duurde en duurde dit jaar maar. Aloha was afgebrand en dus waren we genoodzaakt een andere plek te zoeken. En daarom keren we terug naar de plek waar het jaren geleden allemaal begonnen is: Scheveningen. 5 oktober 2014 vindt wederom het Pieperfest plaats.

live vanuit Chili: SKI PORTILLO

Update 2

door paulski op 14 september 2014

Genoeg te springen hier

Van wat ik hoor en lees geniet Europa van een mooie nazomer. Hier in Chili is het (nog) winter, hoewel de dagen hier zoetjesaan langer worden met de intrede van de lente. Ik beleefde 2 mooie dagen in Portillo, een gebied tegen de grens van Argentinie in de buurt van Santiago. De eerste dag samen met Koen Speleman en zijn twee reisgenoten in hun geweldige wicked Camper. De tweede dag het Super C 5000ft Couloir samen met Curtis, een soulskier uit Aspen Colorado. Omdat ik inmiddels al weer onderweg ben richting het zuiden om nog wat vulkanen te te skien heb ik even wat tijd voor een edit. Genieten jullie nog even van de zomer? Dan bereid ik me alvast voor op de nieuwe winter. Pluk de dag ;) En omdat beelden toch altijd veel meer zeggen dan woorden hier een korte edit:

Filmpje eerste faceshots van winter '14-'15

Net ten westen van Calgary

door Arjen op 12 september 2014

Op wepowder.com schreven we het al: de eerste vlokken van winter '14-'15 zijn al gevallen in Noord-Amerika en rondom Banff en Calgary zorgde dat voor heel veel verse sneeuw. Rob Heule trok richting de steilste heuvel van Calgary en vond op het Olympic Park genoeg poeder voor zijn eerste faceshots. De winter is gestart.

Forecast

Sneeuw voor Oostenrijk

Tijdelijk wit in het hooggebergte

door meteomorris op 11 september 2014

Bron: Powder Forecast

De forecast kaarten zijn alweer live en wie er de afgelopen dagen een blik op wierp zag regelmatig de kaarten paars en geel worden. Een teken dat er weer wat sneeuw in de lucht zit. Kijken we naar de expert weerkaarten dan wordt dit bevestigd. Een klein maar venijnig laag met de naam Dagmar heeft verbinding gemaakt met een lagedrukgebied dat de afgelopen dagen boven de Noordzee bivakkeerde en zuigt met een noordelijke stroming een bel met koude lucht richting de noordalpen.

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

readMore

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.