PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Shop
wePowder goodies
Nederlands
English

Drawing Lines

door Tim1 op 31 augustus 2014

Afgelopen seizoen hebben we van Freeriderslife weer gefilmd voor het tweejarige project Drawing Lines. In de herfst is de film klaar, maar hier is alvast de trailer. De volledige film is te zien op het Freeride Film Festival, op 7 november in Tuschinski, Amsterdam! Stoked!

Weekendfilm: Escramble

door Arjen op 29 augustus 2014

Dit is een klassiekertje. Rechtstreeks uit het jaar 2006. Met illustere namen als Bjorn Leines, Terje Haakonsen, Mark Landvik, Wille Yli-Louma, Shaun White, Seth Huot, Gigi Ruff, Erik Leines, Bryan Iguchi, Chris Demolski en Jamie Lynn. Bekijk de dikke lijnen in de backcountry, de harde slams en de net aan recoveries van de helden van vroeger, van wie sommige rijders nog altijd actief zijn. 

Snowboarden in Niseko

door Arjen op 28 augustus 2014

Afgelopen winter waren Morris en ik een dikke week op het Japanse eiland Hokkaido. En meer specifiek Niseko. Een verslag van deze geweldige ervaring volgt later dit seizoen, maar ik liep zojuist tegen een video aan die ik jullie niet wilden onthouden. Beelden waarbij je direct denkt: dat wil ik ook.

Dikke stoke van Nimbus

door Arjen op 27 augustus 2014

Je weet dat de winter er aan zit te komen wanneer de mannen van Nimbus weer een te gekke nieuwe video online zetten. Het is skiën puur wat ze laten zijn. De beelden uit deze video komen uit Hokkaido, Japan, Pemberton, BC en Mount Hood, Oregon. Drie schitterende plekken op deze aardkloot waar ik, zo bedenk ik me net, alledrie geweest ben. Waar het skiën en de zoektocht naar de mooiste sneeuw je al niet brengt. 

Early snowbirds met Sander Kan!

door Arjen op 26 augustus 2014

Je bent een redelijke tot licht gevorderde skiër. Zo af en toe waag je je al in de off-piste. Je zou ook graag meer in het terrein bezig willen zijn tijdens je vakantie. Dit is allemaal te leren onder deskundige begeleiding zodat het veilig blijft en voor jou/jullie op maat gemaakt! Learning by doing, zodat jij ook door die onverspoorde poedervelden naar beneden kan skiën omgeven door rust en schoonheid van de natuur! Weg van de pistes, weg van de drukte…

Forecast

Winterverwachting 2014-2015: een natte zomer maakt....

Een koude winter? Schaatswinter? Sneeuwrijke winter?

door meteomorris op 25 augustus 2014

Een kijkje in de glazen bol

Overstromingen, regenrecords en een relatief koude augustusmaand. Het zomergevoel is ver te zoeken in de lage landen. 19 augustus was opvallend koud en wie goed kijkt ziet de eerste signalen van de herfst. Aanwijzingen voor een goede winter? Het hart hoopt van wel, maar wat zegt het hoofd? 

De beste freeride gebieden: meer info toegevoegd

Er volgt nog meer!

door Arjen op 24 augustus 2014

La Grave, absolute wereldklasse

De start van wePowder was jaren geleden de wePowder gids. Het boekwerk waar het ooit mee begon en wat ons startpunt was voor de informatie van de freeride bestemmingen op de site. En hoewel we de laatste jaren weer heel wat gebieden voor een tweede, derde, vijfde en soms wel dertigste keer hebben bezocht waren we vergeten deze info eens goed voor je op te schrijven. Daar zijn we deze zomer eens voor gaan zitten en we zijn zeker nog niet klaar, maar we zijn goed op weg. Ons doel is je van voldoende informatie te voorzien zodat je bij een eerste bezoek aan een nieuw gebied al snel de weg kunt vinden. We geven je daarbij een idee van de sfeer, het type bezoeker, het terrein en tips voor onderdak, eten en drinken.

Gedoe rondom de Freeride World Tour

door Arjen op 24 augustus 2014

De stops in de Freeride World Tour zijn bekend. Althans, de stops waren al langer bekend, maar inmiddels zijn er al data aan gehangen. Dat is echter niet allemaal zonder slag of stoot gegaan. We herinneren ons allemaal de problemen waar de Freeride Wordl Tour vorig jaar mee kampte. De stop in Revelstoke moest worden uitgesteld, de stop in Kirkwood is uiteindelijk verplaatst naar Snowbird (waar de rijders op een volgens hen 'niet FWT-waardige helling moesten rijden', omdat ook daar de helling die de organisatie op het oog had naar beneden was gekomen) en ook in de Alpen zat het niet bepaald mee toen de stop in Fieberbrunn verplaatst moest worden naar Kappl (waar de condities ook weer niet zo heel veel beter waren).

Weekendfilm: Authentic

door Arjen op 22 augustus 2014

Ook deze vrijdag hebben we weer een dikke freeride film voor je klaar staan. Dit keer is de keuze gevallen op Authentic. Een dikke mix van freeride en freestyle en alles wat er tussenin zit (denk dan vooral aan backcountry freestyle). Wat wil je met rijders als Jakob Wester. Het leuke is dat deze film geschoten is in voor ons bekende gebieden als Scuol, Maloja, Laax, Corvatsch, Verbier en Serfaus-Fiss-Ladis. Enjoy!

Freeride Film Festival op 7 november 2014!

door meteomorris op 21 augustus 2014

Is iedereen al klaar om langzaam uit de zomermodus te komen? Je kunt in ieder geval de volgende datum met een dikke rode stift omcirkelen in je agenda. Want op vrijdag 7 november is het weer zover. Dan is het tijd voor alweer het zesde Freeride Film Festival. En we beloven jullie: het wordt beter dan ooit.

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

readMore

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.