PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English
Powder alert Alpen

PA#10: Retour d'est!

PA#9: koud aftoppen

door Niels op 1 februari 2015

Lagedrukgebied Mischka heeft de afgelopen dagen aardig huis gehouden in de Alpen en doet dat nog steeds. Niet voor niets stromen de PowderQuest reports al een paar dagen in grote getallen binnen, de een nog dieper dan de ander.

Nendaz: Lastig, lastig, lastig. LEUK!

door Opa op 1 februari 2015

It's ON like Donky Kong

De op een na laatste dag van de Safety praktijkdagen begon geweldig met de aanblik van auto's voor het appartementencomplex die gepleisterd waren met een verse laag sneeuw. On like Donky Kong! Het SLF (het Zwitserse lawine-instituut) had lawinegevaar 4 afgegeven en we wisten dus dat het erg oppassen werd. Wat schetst onze verbazing bij aankomst bij de gondelbaan? Het skigebied kondigde lawineniveau 5 af! Huh?

Freeriden met de mannen van Poederbaas

door paulski op 1 februari 2015

Nadat de stofwolken van het NK Freeride weer waren opgetrokken begon de sneeuw écht met bakken naar beneden te komen in Tignes. En dus was het tijd om in buurdorp Val d'Isère nog lekker poeder te gaan rijden. De kenners herkennen de lift vanuit Le Fornet. Het was lekker en het was diep. De beelden spreken voor zich!

Gear

Review: The North Face Powder Guide Vest

door dr.Gear op 31 januari 2015

Dr. Gear is altijd wel in voor iets nieuws. Een keertje een ander type jas, een keer andere schoenen...Ski of snowboard, het maakt allemaal niet zoveel uit. Dr. Gear is de kameleon die het bekende van zich afschudt en het geen enkel probleem vindt om eens wat anders te proberen. Dr. Gear was dan ook bijzonder geïnteresseerd toen de telefoon ging en hij het nummer van The North Face herkende. 'We gaan je iets een week laten testen waar je nog niet zoveel ervaring mee hebt'. Dr. Gear was met stomheid geslagen. Niet zozeer van nieuwsgierigheid. Maar iets laten testen waar Dr. Gear nog niet zoveel ervaring mee heeft? Hallo?! Weten ze wel wie ze aan de telefoon hebben?

Live: FWT in Fieberbrunn

door Arjen op 30 januari 2015

De tweede stop van Freeride World Tour staat dit weekend gepland in Fieberbrunn. De eerste stop was vorige week in Chamonix en dit keer kunnen de rijders op de flanken van de Wildseeloder uitmaken wie de punten in het Oostenrijkse dorp gaat pakken. De wedstrijd is bevestigd voor zaterdag de 31e en de eerste rijders knallen om 8.00 uur naar beneden.

Powder alert Alpen

PA #9: al tot 80 centimeter vers

Vergeet je snorkel niet

door meteomorris op 30 januari 2015

PowderQuest report

Werd er eerst geklaagd dat er geen sneeuw lag, is het nu wachten op de eerste klachten dat er teveel sneeuw ligt. Ergens doet het denken aan de lawinewinter van 1999. Ook deze begon slap en nietszeggend, totdat op 26 januari de sneeuwmachine aanging. In 3 stormen viel er ruim 5 meter sneeuw in nog geen maand tijd. Zover is het nog niet in de Alpen, maar we gaan een stormachtige periode tegemoet met heel veel verse sneeuw.

Paul de Groot Nederlands Kampioen Freeride

door Arjen op 29 januari 2015

Het NK Freeride in Tignes zit er weer op. Helaas konden wij er zelf niet bij zijn, maar gegeven de reacties en verhalen die we gehoord hebben was het weer een geslaagd event met ook nog eens goede condities. Hieronder alle uitslagen van de vier categorieën.

Nendaz: bestaat zoiets als teveel sneeuw?

Lawinegevaar naar GROOT

door Opa op 29 januari 2015

Goed scheppen wil geleerd zijn

Bestaat zoiets als teveel sneeuw? Nee natuurlijk niet! Maar als de wind dan ook nog flink zijn best doet, dan wordt het lastig voor de gondelbanen. Dat was wat er vanochtend in Nendaz aan de hand was en dus hebben alle groepen zich na wat korte opwarmrondes bezig gehouden met het oefenen van lawineredding. Van pieperzoeken tot en met schepstrategieën. De verschillende fases van redding en alarmering zijn allemaal geoefend en doorgesproken. De lawine III groep heeft geleerd hoe het er bij een professionele reddinginzet aan toegaat.

Lawines eisen slachtoffers in Verbier, Kitzbühel en Vercors

Lawinegevaar naar GROOT

door Arjen op 29 januari 2015

Lawine op de Nordkette

Een 16-jarig meisje is vandaag omgekomen in het skigebied van Les 4 Vallées. Op de Col des Mines werd ze gegrepen door een lawine. Het lawinegevaar is vandaag 4 ofwel GROOT in het skigebied van les 4 Vallées. Meer info.

Gear

Review: The North Face Free Thinker Jacket

door dr.Gear op 29 januari 2015

Als er iets is dat Dr. Gear niet genoeg kan testen, dan zijn het jassen wel. We zeggen natuurlijk altijd wel dat hetgeen je aan je voeten hebt zo ongeveer het belangrijkste is van je hele uitrusting, maar laten we eerlijk zijn, een goede jas is dat natuurlijk ook. In het verleden kwam Dr. Gear nog wel eens badend van het zweet boven na een lange hike. Niet omdat Dr. Gear geen conditie had (wat dacht je wel niet!?), maar simpelweg omdat de fabrikant van de jas het verkloot had. Gevoerd. Niet ademend. Dat soort dingen. Of dat Dr. Gear tijdens het meten van de wind op de top van een berg toch ineens voelde dat de winddichtheid van de jas z'n grenzen had. En dat wil Dr. Gear dus niet meer.

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.