PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English

Op helitrip in Revelstoke met wePowder!

Ben jij erbij in 2016?

door Arjen op 13 mei 2015

Philippe van CMH trekt een spray (photo: Justin Nann)

Januari 2016 gaat het gebeuren. Dan zit jij met een groot aantal andere wePowderaars in de heli op weg naar de beste poeder die je ooit gereden hebt. In Revelstoke, Canada vindt alweer de vierde wePowder RevelSTOKE week plaats. Dus…..waar wacht je nog op? Als je het nu niet doet ben je het jaar erop weer een jaar ouder!

GOAL****16!!! #6

PLOOIER15 !!??

door koen_djfistel op 6 mei 2015

“Ge hebt altijd méér redenen om NIET te gaan, dan wél…”  zei Morris in het begin van het seizoen15. Hoofdgedachte : Er zijn inderdaad altijd 20 000 redenen méér om “niet” te gaan dan “wél” ; maar altijd toegeven aan één van die redenen, is niet écht bevorderlijk voor je moeder-waarom-leven-wij-filosofische-nachtrust …

Kweetnietwateraanuwdeurhangt?

La Plagne April '15

Steeps season...

door TimV op 3 mei 2015

Aprilse grillen!

Noorwegen: de Sunnmørsalpene

door SannedeJong op 1 mei 2015

Als je aan tourskiën in Noorwegen denkt, denk je al snel aan de Lofoten. Prachtige ski-touren met steile afdalingen tot aan de fjorden. Wat veel mensen niet weten is dat je dit ook in het westen van Noorwegen kunt doen. The place to be in het westen zijn de Sunnmøre Alps. De Sunnmøre alps staan bekend als gebergte waar je goed kunt tourskiën, met vanaf bijna iedere top uitzicht over de prachtige fjorden. Van veel bergtoppen kan je bijna 2000 hoogtemeters skien tot aan de fjorden. Ik was dan ook superblij toen ik werd uitgenodigd door Bergans of Norway om hier te komen skiën, samen met een internationaal gezelschap.

Powder alert Alpen

Koningsdag in de poeder?

Er zit weer sneeuw in de lucht

door meteomorris op 23 april 2015

De sneeuwkaarten tonen weer sneeuw

Hoewel Koningsdag voor vele Nederlanders geen officiële vrije dag is  ligt komend verlengd weekend toch een groot deel van de lage landen op zijn gat. Vind je je spullen nog te goed om op de lokale vrijmarkt te slijten en heb je nog euro's voor een weekendje poeder? Wax up... er is weer wat poeder voor het hooggebergte onderweg. Veel liften zijn er niet meer open, maar voor wie echt wil is er nog wat te halen.

De dag na Pasen

One of those days

door GerkeDeekens op 21 april 2015

Over de paasdagen viel er sneeuw, veel sneeuw. We waren klaar met de opleiding toen we 's ochtends wakker werden met zonneschijn. Dan is er niks mooier om met een aantal collega's omhoog richting Kitzsteinhorn te rijden, wetende dat het weleens 'one of those days' kan worden. Snowboardopleider Stefan Wallner was zo goed om zijn camera mee te nemen en deze dag vast te leggen op beeld.

Rider: Lukas Kneissel Photo: STALE Photography

Start van een tweede winterseizoen

door SannedeJong op 20 april 2015

Hi, ik zal mijzelf eerst even kort introduceren. Ik ben Sanne de Jong, 29 jaar oud, wonende in Amsterdam en ik heb een grote passie voor freeriden. De hele winter door bezoek ik meerdere skigebieden, bijna ieder weekend een ander gebied. Soms geleid door de sneeuwval en soms door de freeride wedstrijden. Die wedstrijden doe ik overigens mee om het beste uit mijzelf te halen en niet zo zeer om het wedstrijdelement zelf. Ik ben een skiër die geniet van mooie poederafdalingen, maar het ook niet erg vindt om zo nu en dan te hiken of te touren om onaangetaste afdalingen te bereiken. Naast dat ik in de winter veel op mijn ski's sta, run ik ook mijn eigen bedrijfje Chicky clinics. Daarmee organiseer ik clinics en trips voor vrouwen in action sports. In de winter betekent dit dan ook veel onderweg zijn in het terrein met een leuke en enthousiaste groep vrouwen.

Moeizame start
Mijn winterseizoen begon dit jaar redelijk vroeg. Begin november draaide ik in Sölden mijn eerste bochten in een dun laagje poeder. Een goede start van het seizoen, waardoor mijn hoop was gegroeid op een winter met veel poederafdalingen. De trips die daarop volgden brachten me eigenlijk niet veel meer sneeuw. Overal waar ik kwam leek het eerder op het einde van het seizoen dan op de start van de winter. Zelfs Canada werd getroffen door te hoge temperaturen. Bakken met regen kwamen voor mijn komst naar beneden in plaats van de bakken sneeuw die het land je belooft. Het klinkt nu redelijk negatief, maar ook ik heb zeker her en der wat poederbochten mee mogen pakken, alleen het grote geweld bleef uit op de locaties waar ik me bevond. Na terugkomst uit Canada was het in Europa niet beter. In plaats van een witte kerst, vierde ik dit jaar een groene kerst. Ik deelde de vier enig geopende pistes in Chatel met alle andere toeristen in Portes du Soleil. Eind december was het dan eindelijk raak! Een dikke bak met sneeuw had nu ook Zwitserland bereikt. De sneeuw bleef maar vallen! Het was buiten de pistes echter goed te voelen dat dit de eerste laag was. Bij iedere bocht liet ik een streep groene bosjes of rotsen achter me. Maar het mocht de pret niet drukken, dan maar recht door!

Powder alert 

Sneeuw voor het hooggebergte

door meteomorris op 16 april 2015

Sneeuw voor het hooggebergte 

Na een zomerse week in de Alpen stroomt er vanaf vrijdag eindelijk weer wat frissere lucht de Alpen in. Maar die inval gaat uiterst moeizaam. Nu, op het moment van schrijven is het nog zomers in de Alpen en de echt koude lucht ligt nog zeker 1000 kilometer ten noorden van de Alpen. Een tergend traag koufront weet pas in de nacht van vrijdag op zaterdag de Alpen te bereiken waarna de temperatuur langzaam zakt. Daarvoor regent het 24 uur lang tot op grote hoogte.

Exotisch skiën in Georgië

door Arjen op 10 april 2015

Tekst: Yannick de Bièvre Het permanent bewoonde hoogste dorp van Europa doemde eindelijk voor ons op. Na 24 uur non-stop reizen arriveerden we met ons vieren in Ushguli. De laatste drie uur brachten we al hotsend en knotsend door in een 4x4. Het zicht op Shkara, de hoogste berg van Georgië, maakte veel goed.

Onze eerste kennismaking met de Georgische keuken

Forecast

Warm in de Alpen.. En in Lofoten?

door meteomorris op 10 april 2015

Als bovenstaand was het begin deze week.

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.