PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English

Freeriden in Afrika

Onverwacht veel sneeuw in Afriski!

door ThijsKennis op 1 augustus 2015

Freeriden in de Maluti bergen(foto: Jason May)

Het is geen gemakkelijke zomer voor de doorsnee poederfanaat. De records vanuit het zuidelijk halfrond vliegen je op sociaal media om de oren. Nieuw-Zeeland had de beste seizoenstart in jaren en in Argentinië viel er begin deze maand in 24 uur tijd meer dan één meter sneeuw.

Recall Black Diamond Jetforce airbag

door Arjen op 10 juli 2015

In de categorie 'terugsturen die handel', hebben we deze keer de rugzakken met de Jetforce technologie. Deze relatief nieuwe airbag werkt niet met cylinders die onder hoge druk staan, maar met een batterij die een ventilator aandrijft. Meer over de Jetforce airbag lees je hier. In ieder geval, wanneer je er eentje in je bezit hebt dan doe je er verstandig aan om hem even terug te sturen.

Winterverwachting 2015-2016: El Niño

Krijgen we een Elfstedentocht?

door meteomorris op 7 juli 2015

Synopsis: There is a greater than 90% chance that El Niño will continue through Northern Hemisphere fall 2015, and around an 85% chance it will last through the 2015-16 winter. (bron)

Techbindings en de wet van Murphy

Chamonix - Valtho & Albertville hospital...

door TimV op 30 juni 2015

Chamonix
Na het effectieve winterseizoen in La Plagne probeer ik enkele winter's steeds in mei en juni enkele mooie tourskitoppen of steile lijnen te skien. Zo was ik begin mei terug in Chamonix te vinden, en de condities zagen er TOP uit!

Skiën en boarden in het zand

door Arjen op 17 juni 2015

Hoewel ze zich op het zuidelijk halfrond op aan het maken zijn voor een nieuw winterseizoen, kun je je natuurlijk ook vermaken op het zand. In Peru vind je schitterende duinen waar sandboarding en sandskiing tot een kunst verheven is. Stoke is er altijd, dat blijkt maar weer. Weet iemand of je dit ook dichter bij huis kan doen? Ik kan me herinneren dat er in de buurt van Arcachon aan de Franse Atlantische kust ook mooie (en vooral hoge) duinen liggen. Stiekem krijg ik zo toch wel weer zin in de winter...

The endless search: the soul of skiing

Het hoeft niet altijd steeper te zijn

door meteomorris op 16 juni 2015

Stefan Palm is een van de weinige UAIGM mountain guides die Zweden rijk is. Al meer dan 20 jaar reist hij over de hele wereld en.... ach weet je wat, geniet van zijn verhaal hieronder in plaats van je tijd in mijn nutteloze woorden te steken.

Er is nog steeds poeder te vinden!

door meteomorris op 16 juni 2015

Hoewel... poeder? Maar toch is het mooi. 15 juni, een niet-gletsjergebied en een lift die draait. De PPP crew deed het.

 

Tips voor rijden in de sneeuw: Rusland

door meteomorris op 11 juni 2015

Ooit wel eens poeder willen rijden in Rusland? Op roadtrip door Rusland? Wij hebben wel een goede tip: denk er nog eens goed over na.

Acht dingen die het konijn niet goed doet

door Arjen op 10 juni 2015

Iedereen heeft de video van het witte konijn in de lawine al gezien. Nog niet? Het lijkt me sterk, maar mocht je 'm gemist hebben, het gaat dus over een konijn dat probeert (en bijzonder succesvol) niet bedolven te worden door de lawine die achter DCP aanzit. Hilariteit alom natuurlijk, maar goed, in de basis doet het konijn veel dingen niet goed.

De onzichtbare gletsjerspleet

door Arjen op 10 juni 2015

Freeriden en gletsjers... Het is nooit de meest ideale combinatie geweest. Zelf rijd ik niet zo graag op gletjers. Wanneer je genoodzaakt bent om je faceshots zo hoog te zoeken, betekent het simpelweg dat er lager op de berg geen goede sneeuw ligt.

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.