PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English
Forecast

Sneeuw op komst

door meteomorris op 28 augustus 2015

Laat maar komen die winter!

De meteorologische herfst staat voor de deur, de tickets voor het Freeride Film Festival vliegen de deur uit en ons weermodel draait op volle toeren. Het kan bijna niet anders of er zit sneeuw aan te komen. 

Fade To Winter op het FFF!

door Arjen op 24 augustus 2015

Fade To Winter is de volgende film die we mogen aankondigen voor het Freeride Film Festival op 30 oktober in Tuschinski, Amsterdam. Fade To Winter is de nieuwste productie van Matchstick Productions en dat staat garant voor een stoke. Of wacht 'Stoke'. Met een hoofdletter S dus. De titel dekt de lading meer dan ooit. Het FFF markeert voor de freeriders uit de Benelux de overgang naar het voor ons belangrijkste seizoen van het jaar.

Freeride Film Festival op 30 oktober!

door meteomorris op 17 augustus 2015

Ha! De hoogste toppen in de bergen hebben laatst weer wat sneeuw gehad en dus is het aftellen naar de winter nu echt weer begonnen. Is iedereen al klaar om langzaam uit de zomermodus te komen? Je kunt in ieder geval de volgende datum met een dikke rode stift omcirkelen in je agenda. Want op vrijdag 30 oktober is het weer zover. Dan is het tijd voor alweer het zevende Freeride Film Festival. De enige echte seizoensopener voor alle freeriders uit Nederland en België!

Forecast

De eerste sneeuw van winter '15-'16

#countdown #winteriscoming

door meteomorris op 16 augustus 2015

Goed, het zijn natuurlijk maar speldenprikjes en we zitten nog midden in de zomer, maar zomaar wat verse sneeuw op de webcams doet het hart, of in ieder geval mijn hart, weer sneller kloppen.

Vooral rond de Monte Rosa werd het (even) wit. En vooral ook voor woensdag staat er wederom significante sneeuw op het programma voor de hoogste gletsjers, maar daarna keert de zomer weer terug. Wel even lekker die plaatjes van zondagmiddag 16 augustus. Laat maar komen die winter ;).

Record warmte in Oostenrijk

Opmaat naar een sneeuwrijke winter?

door meteomorris op 12 augustus 2015

Terwijl de bladeren van de laatste storm nog voor mijn deur liggen wordt Oostenrijk geteisterd door record warmte: 'Nicht nur die langen Hitzeperioden sind heuer ungewöhnlich, sondern auch die vielen Tage mit außergewöhnlich hohen Temperaturen. „In einigen Regionen gab es in den letzten Jahrzehnten pro Jahr noch nie so viele Tage mit mehr als 35 Grad",' (bron ZAMG).

En ook voor de komende dagen geldt er weer een waarschuwing voor extreme warmte. Met name in het oosten van Oostenrijk is het weer gloeiend heet. Waar waarom is het zo warm in Oostenrijk dit jaar?

Adieu gletsjers?

Zomerhitte eist zijn tol

door meteomorris op 6 augustus 2015

Met de zomerstorm nog vers in ons geheugen zou je bijna niet door hebben dat het in grote delen van Zuid en Centraal Europa gloeiend heet is. Record na record sneuvelt er en de grote vraag voor mij is hoe de glestjers zich houden. Niet uit nieuwsgierigheid, maar vooral omdat ik wil weten of het de moeite loont om bij de eerste sneeuwval dit najaar richting de Alpen te rijden. Niets zo lekker als de eerste poederbocht van het seizoen. Maar dan moet er wel een gletsjer voorhanden die de zomer goed is door gekomen. En dat is nog maar de vraag. 

Onlangs presenteerden Zwitserse wetenschappers een rapport waaruit blijkt dat gletsjers wereldwijd steeds sneller smelten. Volgens de World Glacier Monitoring Service (WGMS) in Zurich zijn de gletsjers nog nooit zo dun geweest als nu. En voegt daar aan toe dat zelfs als de opwarming van de aarde tijdelijk zou stoppen, de gletsjers nog verder zullen afsmelten omdat ze erg instabiel geworden zijn.

Freeriden in Afrika

Onverwacht veel sneeuw in Afriski!

door ThijsKennis op 1 augustus 2015

Freeriden in de Maluti bergen(foto: Jason May)

Het is geen gemakkelijke zomer voor de doorsnee poederfanaat. De records vanuit het zuidelijk halfrond vliegen je op sociaal media om de oren. Nieuw-Zeeland had de beste seizoenstart in jaren en in Argentinië viel er begin deze maand in 24 uur tijd meer dan één meter sneeuw.

Recall Black Diamond Jetforce airbag

door Arjen op 10 juli 2015

In de categorie 'terugsturen die handel', hebben we deze keer de rugzakken met de Jetforce technologie. Deze relatief nieuwe airbag werkt niet met cylinders die onder hoge druk staan, maar met een batterij die een ventilator aandrijft. Meer over de Jetforce airbag lees je hier. In ieder geval, wanneer je er eentje in je bezit hebt dan doe je er verstandig aan om hem even terug te sturen.

Winterverwachting 2015-2016: El Niño

Krijgen we een Elfstedentocht?

door meteomorris op 7 juli 2015

Synopsis: There is a greater than 90% chance that El Niño will continue through Northern Hemisphere fall 2015, and around an 85% chance it will last through the 2015-16 winter. (bron)

Techbindings en de wet van Murphy

Chamonix - Valtho & Albertville hospital...

door TimV op 30 juni 2015

Chamonix
Na het effectieve winterseizoen in La Plagne probeer ik enkele winter's steeds in mei en juni enkele mooie tourskitoppen of steile lijnen te skien. Zo was ik begin mei terug in Chamonix te vinden, en de condities zagen er TOP uit!

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.