PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English

Alles over rocker

Wat is het en waar komt het vandaan?

door ThijsKennis op 31 oktober 2014

Shane McConkey op z'n waterski's met Rocker

Of je nou op zoek bent naar een nieuwe ski of een snowboard, je kunt er niet omheen: Rocker. Maar wat is rocker nou eigenlijk precies? Om rocker goed uit te leggen is het belangrijk om te begrijpen wat voor eigenschappen een traditionele ski of snowboard heeft. Om het eenvoudig te houden word het uitgelegd aan de hand van een ski, maar exact dezelfde principes zijn ook toepasbaar op een snowboard.

Vrijdagmiddag stoke

Big lines in Japan

door meteomorris op 31 oktober 2014

Het is al eentje uit de oiude box, maar de beelden blijven goed. Nog een weekje en dan zien we Xavier op het grote doek van Tuschinski echt grote lijnen rijden. Maar ook deze zijn lekker. Geniet van je weekend.

Forecast

De 1e zuidstau van winter '14-'15

Morgen live vanaf de Powfinder Masterclass

door meteomorris op 30 oktober 2014

Gaat er genoeg vallen?

Morgen vindt de eerste Powfinder Masterclass plaats van winter '14-'15 en omdat er een zuidstau aan zit te komen gaan we daar morgen mee aan de slag. Naast alle beginselen van het weer, de invloed van het terrein en het seizoen, de rol van de wind en de temperatuur en de microklimaten van de Alpen zullen we ons als oefening buigen over de zuidstau van 4-6 november en datgene wat daarna komt. Samen met de deelnemers gaan we morgen een powderalert/powderforecast in elkaar draaien welke stapsgewijs live komt in de loop van de dag. Morgen dus de details.

Dresscode op het Freeride Film Festival

door Arjen op 30 oktober 2014

 

Uiteraard hebben we ook deze editie van het Freeride Film Festival (laatste kaarten nu verkrijgbaar) weer een dresscode bedacht. Na vele leuke suggesties, waaronder de Heidi en Peter variant hebben we voor de volgende thema's gekozen dit jaar:

Test en update je (safety)kennis

4 tips

door meteomorris op 29 oktober 2014

De winter komt er aan en daarom hebben we een to-do lijstje voor je gemaakt om je kennis op tijd op orde te hebben. Want beter nu gestudeerd en opgefrist, dan straks twijfelen in de poeder. Gisteren stonden we al stil bij je gear. Vandaag staan we stil bij je kennischeck. 

Volg een lezing op het Freeride Film Festival!

door Arjen op 29 oktober 2014

 

Het Freeride Film Festival begint volgende week vrijdag met vier lezingen. Om 15.30 gaan de deuren van Tuschinksi open en om 16.00 starten er vier verschillende lezingen/workshops/clinics. In ieder geval is het de moeite waard om vrijdagmiddag vrij te nemen en op tijd in Tuschinski te zijn, want we hebben een aantal toppers op het programma staan.

Test en update je (safety)gear

6 tips voor iedere freerider

door meteomorris op 28 oktober 2014

De winter komt er aan en daarom hebben we een to-do lijstje voor je gemaakt om je gear op tijd op orde te hebben. Want beter nu getest en gerepareerd/vervangen, dan straks balen in de poeder. Vandaag staan we stil bij je gearcheck. Morgen gaan we in op safety.

1. Safety check
Heb je schep, sonde en lawinepieper al gereed liggen? Check je schep op scheuren, metaalmoeheid en of deze nog perfect in elkaar steekt. Hetzelfde geldt voor je sonde. Doe een complete check en zet 'm eens in elkaar. Last but not least je lawinepieper. Een nieuw seizoen en dus tijd voor nieuwe batterijen. Werkt alles naar behoren? Doe wat tests en weet zeker dat alles werkt. Nog geen lawinepieper? Lees dan de aanschaf tips van Haas zodat je zeker weten een goede lawinepieper koopt.

Hoe word je een goede freerider?

Deel 1: Kennis en Lawinekunde

door ThijsKennis op 27 oktober 2014

Beginnen met freeriden kan lastig zijn. Bij het zetten van de eerste stappen is het soms lastig te overzien waar je het beste aandacht aan kunt besteden. Zodra die eerste stappen dan zijn gezet, kan het vervolgens erg snel gaan.  Je gaat iets verder van de piste af, huurt een keer en gids en voor je het weet wil je zelfstandig op pad.

Trip report: Het Gletsjer Alert

Bluebird & nieuwe poedergezichten

door RP op 27 oktober 2014

Nadat ik terugkwam van mijn lange 4x4 weekend met kids en vrienden en ik wePowder checkte steeg in een keer de stoke (of Poederjeuk) naar eenzame hoogte: het zou eind van de week aan gaan! Ladies & gents: wax on and start your engines: PA#1 van het 14-15 seizoen is een feit en we dopen hem het Gletsjer Alert! Na wat te hebben nagedacht over dit alert kwam er een PM binnen van een zekere Guy: hey RP, ik zie dat jij ook zin hebt om te gaan. Euhm: ja, dat heb ik zeker! (blogje Poederjeuk niet gelezen?) Eh, zullen we samen gaan? Ach ja, waarom niet! Mijn Toyocruiser staat bij de garage, wat heb jij? Mini Countryman 4x4 Say no more, wanneer gaan we?

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.