PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Shop
wePowder goodies
Nederlands
English

Weekendfilm: Authentic

door Arjen op 22 augustus 2014

Ook deze vrijdag hebben we weer een dikke freeride film voor je klaar staan. Dit keer is de keuze gevallen op Authentic. Een dikke mix van freeride en freestyle en alles wat er tussenin zit (denk dan vooral aan backcountry freestyle). Wat wil je met rijders als Jakob Wester. Het leuke is dat deze film geschoten is in voor ons bekende gebieden als Scuol, Maloja, Laax, Corvatsch, Verbier en Serfaus-Fiss-Ladis. Enjoy!

Freeride Film Festival op 7 november 2014!

door meteomorris op 21 augustus 2014

Is iedereen al klaar om langzaam uit de zomermodus te komen? Je kunt in ieder geval de volgende datum met een dikke rode stift omcirkelen in je agenda. Want op vrijdag 7 november is het weer zover. Dan is het tijd voor alweer het zesde Freeride Film Festival. En we beloven jullie: het wordt beter dan ooit.

Cursus Bergredding en EHBBO 14/15

Leer je maatjes helpen

door Arjen op 20 augustus 2014

Een realistisch scenario tijdens een vorige cursus

Freeriden betekent off-piste. En off-piste betekent zelfredzaamheid. Want als het mis gaat dan heeft het niet zoveel zin om te wachten op de reddingsdienst. Je hebt bij een lawine ongeval immers maar maximaal 18 minuten. En wat als het bewolkt is en de reddingsheli niet kan vliegen? Of wanneer je geen idee hebt waar je bent? Een cursus bergredding en EHBBO is dus een must voor iedere freerider.

Daarom kan je bij Menno Boermans, Edward Bekker en Eelco van Nieuwenhuijzen een cursus Bergredding en EHBBO volgen! Tijdens deze driedaagse cursus oefen je aan de hand van korte theorielessen en realistische praktijkscenario's hoe je op een juiste wijze hulp verleent aan gewonden. Het motto tijdens de hele cursus is Hands On!

Toch Les 4 Vallées komend seizoen?

door Arjen op 19 augustus 2014

Vandaag stond er in de Zwitserse pers het bericht dat er een zogenaamde 'mediation' aan de gang is tussen de verschillende liftmaatschappijen die samen het grote skigebied Les 4 Vallées vormen. Dit om een geschil op te lossen, waardoor het gebied uit elkaar dreigde te vallen en als losse skigebieden verder zou gaan. En daar is uiteindelijk niemand bij gebaat, zoals we al eerder berichten.

Wat zomerse ideeën

Twijfel

door EmileHendrix op 19 augustus 2014

In deze zomer heb ik regelmatig aan skiën gedacht. En dat is een gezond teken omdat ik waarschijnlijk achter mijn bureautje heb zitten studeren. Met uitzicht op een topografische kaart van mijn favoriete skigebied aan de ene muur en een poster van een telemarker uit een oud Frans skiblaadje aan een andere muur. Wanneer ik ze zie, denk ik een moment tevreden aan skiën. Maar gek genoeg ben ik skiën in de afgelopen jaren nog zo veel mooier gaan vinden dat ik ik er ook over dagdroom op plaatsen en momenten waar zelfs ik het niet zou verwachten. Als een 100 ton zwaar treinstel me met hoge snelheid door de langste tunnel die ik kende heen jaagt in juli, in Denemarkens meest onooglijke visserskroegen en tijdens nachtelijke overtochten op de Noordzee in augustus. Zelfs wanneer ik wat hydromechanica opgaven zit weg te pennen of wanneer ik me door een ongezellige hoeveelheid bureaucratie heen probeer te worstelen.

Forecast

Winterverwachting 2014-2015, deel I

Wat gaat de winter brengen?

door meteomorris op 17 augustus 2014

Arjen tijdens winter '13-'14

Langzaam tikken de zomerdagen weg en voel ik de zomer uit mijn handen glijden. Zo zag ik vandaag in de stad van de eeuwige liefde de eerste bomen al verkleuren. Komt de winter er aan? Na een reis van vele weken en duizenden kilometers door Europa ben ik zoetjesaan weer op weg naar de lage landen en zijn de eerste aanwijzingen voor winter 14-15 waarneembaar. Ik heb weer zin in die koude dagen met heupdiepe eindeloos droge poedersneeuw en ben benieuwd wat de winter gaat brengen.

Weekendfilm: Dub Roots

door Arjen op 15 augustus 2014

Waar valt de beste sneeuw ter wereld? Als we de marketing moeten geloven dan is dat in de Amerikaanse staat Utah. En dan met name in de Little Cottonwood Canyon waar de skigebieden Alta en Snowbird liggen. Ik ben er twee keer geweest en de sneeuw is er absoluut van hoge kwaliteit. Maar goed, het zal wel iets Amerikaans zijn (of sterker: dat is het natuurlijk gewoon) om iets tot 'het beste van de wereld' uit te roepen.

Weekendfilm: White Session

door Arjen op 8 augustus 2014

Raclette, witte wijn en Franse kaas. Alle dingen waar Enak Cavaggio in zijn geliefde Frankrijk zo aan gehecht is moet hij achterlaten. De beloning: diepe, diepe, diepe poeder in Japan. Pillows, vulkanen en mooie lijnen in het land van de reizende zon. Morris en ik hebben afgelopen maart een trip gemaakt naar dit poederwalhalla en het voldeed aan alle verwachtingen. 

Dikke POV uit Jackson Hole

door Arjen op 6 augustus 2014

Jackson Hole, Wyoming is een van de weinige gebieden in de US of A met terrein dat een beetje te vergelijken is met de meest uitdagende gebieden in de Alpen. Het is een magische plek, enerzijds omdat de Teton Range bijna gemytholigiseerd wordt, anderzijds omdat Jackson Hole aan de ene kant ruw is en aan de andere kant eigenlijk ook gewoon ruw. Het is gewoon een vet gebied met een core dorp erbij.

Weekendfilm: Too Much Snow

door Arjen op 1 augustus 2014

Kan er eigenlijk zoiets bestaan als te veel sneeuw. Iedere echte freerider weet natuurlijk dat het antwoord hierop 'ja' moet zijn. Natuurlijk willen we allemaal een zo dik mogelijke dump om bij iedere bocht weer die faceshots te krijgen, maar uiteindelijk gaat het ook om weer veilig beneden komen. En dan is onder andere de Kritische Neuschneemenge een factor. Geen idee waar we het over hebben? Check dan de Safety Academy. Maar goed, Too Much Snow!

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

readMore

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.