PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English

FWT Live: Bec des Rosses

door Arjen op 27 maart 2015

Morgenochtend om 9.00 uur gaat het gebeuren. De laatste stop van de Freeride World Tour in Verbier op de legendarische Bec des Rosses. Er zal bepaald gaan worden wie zich wereldkampioen mag gaan noemen. Bij de snowboarders maakt Flo Orley kans en dat zou echt fantastisch zijn, aangezien Flo als veteraan van de Tour dit wel heel erg verdiend.

Video: 20 jaar Xtreme Verbier!

Documentaire door Canal9

door kanski op 27 maart 2015

De laatste keer dat ik daar boven op die kei stond! Freeride van de Bec des Rosses!

Forecast

#PA21: hold your horses

door meteomorris op 27 maart 2015

Andermatt gisteren

Tussen maandag en woensdag viel er 35-60 cm vers in de Piemonte en door goed te zoeken was er mooie poeder te vinden. Daarna ontplofte het een beetje in delen van de Dolomieten. Uit het niets reactiveerde het laag en duwde zich via de Dolomieten en de Hohe Tauern naar het noorden. Daar blijft het vandaag nog even hangen en vandaag en zaterdag worden zowaar weer poederdagen. Maar het window is wederom klein. Vandaag sneeuwt het nog lekker door in het oosten van Oostenrijk en de zaterdag is een prima poederdagje in en rond de Hohe Tauern. Vooral ook omdat de laatste sneeuw die er vandaag valt vrij koud zal vallen omdat er een koufrontje vanuit het noorden inknalt. Koude poeder op wat zwaardere poeder, de beste ingrediënten voor een leuk poederdagje op de zaterdag.

Lessen in onmogelijkheid

door EmileHendrix op 24 maart 2015

Vergelijkingen, repetitie en een goed overzicht helpen me om moeilijke vragen te beantwoorden en grote problemen gestructureerd aan te pakken. Alhoewel niewe dingen natuurlijk leuker en zeker zo spannend zijn, …

Winter 14/15: Lawines eisen tot nu 106 slachtoffers

door meteomorris op 24 maart 2015

Het is 24 maart en lawines tijdens winter '14-'15 hebben tot dusverre al 106 slachtoffers gemaakt. Gelukkig zien we de laatste tijd dat er een stagnatie is ingetreden, maar het seizoen is nog niet op zijn einde. Nog zeker 5 weken draaien de liften in wintersportgebieden en velen gaan de komende weken nog eens op hun vellen en tourski's de bergen in. Mocht je de komende weken nog gaan; heb je geen kennis van de gevaren buiten de pistes, blijf dan op de piste! Wel de kennis? Wees dan toch op je hoede. De lawine weet niet dat jij een expert bent.

Powder alert Alpen

#PA20: where to go?

door meteomorris op 24 maart 2015

Andermatt via de reports

Gister keken we terug op het heerlijke #PA18 en het kleine window van #PA19.  Wil je dat alles nog een teruglezen, klik dan hier. Vandaag gaan we dieper in op #PA20. Vorige week donderdag gold er al een Watch status, dat werd gister een Alert status en vandaag vertel ik je waarheen te gaan. Voor de snelle lezers. Het verhaal van gister klopt nog, dus scroll snel naar beneden voor de where to go gebieden.

Powder alert Alpen

#PA20: Alert status

door meteomorris op 23 maart 2015

Sneeuwval komende 4 dagen

Afgelopen donderdag was het nog een watch status. Inmiddels is het een Alert status geworden. #PA20 is in de maak en vandaag wordt er hier en daar geprofiteerd van het kleine window van #PA19. Dat #19 niet superdiep zou worden was van te voren bekend.

Diep in Gressoney

door meteomorris op 23 maart 2015

PoederAlert #18 bracht heel veel sneeuw naar de zuidalpen. Onze Deense vrienden van Skisport.dk reden dat hele eind van Denemarken naar Gressoney bij de Monte Rosa om wat poeder te kunnen scoren. 

Skiën in IJsland

Skisland

door Arjen op 23 maart 2015

Het land van vuur en ijs is vooral bekend om haar vulkanen en gletschers, geisers en watervallen, en trollen en sagen. Minder bekend zijn de prachtige bergen en fjorden rondom dit eiland net onder de poolcirkel. Bergen die zich er uitstekend voor lenen om beklommen en geskied te worden. In april 2013 gingen twee broers (Skieb en rfrieling) op een rondreis over IJsland om deze bergen te ontdekken op ski's. Deze fotoreportage laat de schoonheid zien van het land van skibergen en -fjorden.

Tröllaskagi
In het noorden van IJsland ligt Tröllaskagi, officieel het schiereiland van de trollen, maar ook het gebied met de meeste skibergen van IJsland. Niet voor niets ligt hier Skíðadalur (IJslands: skidal), waar berggids Jökull Bergmann (IJslands: Gletscher Bergman, hoe toepasselijk...) Arctic Heli Skiing runt.

Cuts for Glory - de inzendingen!

door Arjen op 22 maart 2015

In samenwerking met The North Face brengen we wederom een ongeëvenaarde video-contest: Cuts for Glory. Heb jij het in je om de beste en meest creatieve ski of snowboard edit te maken? En best en creatief mogen op de meest brede manier geïnterpreteerd worden. Poeder, cliffs of juist flink wat stoke! Je hoeft dus niet per se de beste rijder te zijn. Het heet niet voor niets freeriden. Want de beste rijder is de rijder met de grootste smile. Juist. Dat dachten wij ook.

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.