PowderQuest
Download gratis
Freeride Paspoort
Heb jij hem al?
Nederlands
English

Live: dag der jaloezie

AARRGGHHHHH

door meteomorris op 25 oktober 2014

Early powder

Voor iedereen die niet ging. Want we hebben het allemaal druk op zaterdag... met de sport van de kinderen, de wekelijkse inkopen op zaterdag, de vrijdagmiddag borrel, onze contacten die onze banen betalen etc.... Tuurlijk. Al die excusen heb ik ook... en ik ben blij als ik maart en april 2015 nog in de sneeuw sta. Maar vandaag is de dag van de waarheid. Dit doet echt pijn. Dit raakt aan mijn en waarschijnlijk ook jouw verlangen.... AAAARRRGGGGHHH... Doorbijten... ik gun het ze... ik gun het ze... Ja eerlijk waar.. ik gun het ze. Maar ik was er graag bij geweest. Vandaag onregelmatige updates omdat ik word opgeslokt door het weekend....

Higher van Jeremy Jones kijken

door meteomorris op 24 oktober 2014

De komende 24 uur is bij onze vrienden van Red Bull de nieuwste film van Jeremy Jones gratis te zien. Vanaf 21.00 uur vanavond kan je op de website van Red Bull TV terecht om Higher te bekijken. Na Deeper en Further is dit de laatste film van de trilogie van Mr. Jones.

Powder alert Alpen

LIVE: hoeveel is er gevallen?

Wat een dump

door meteomorris op 24 oktober 2014

Ja, ja, deze is van vanochtend!

In dit artikel gaan we verder waar we gisteren en eergisteren gestopt zijn. Het stormgeweld is gepasseerd  en we kunnen de balans opmaken. Hoeveel sneeuw viel er? Zijn er al liften open? Waar zijn de beste condities te vinden. Er zullen hieronder continue updates volgen totdat de storm is gaan liggen. Jullie hulp is daarbij van harte welkom. Post jullie bevindingen, links, powdersprays, opzienbarende artikelen, sneeuwmeldingen etc als comment onder dit artikel of in dit forumtopic. Zo krijgen we een aardig beeld van de dump en helpen we diegene die onderweg is naar de Alpen om in de chaos een lift te vinden die open is/gaat en de eerste powderspray van het seizoen te trekken. Dank!

Verse sneeuw! Where to go?

Blijft de sneeuw liggen?

door meteomorris op 23 oktober 2014

Mensen keken me vreemd aan toen ik vorige week over sneeuw begon. Terwijl Nederland genoot van het zoveelste (na)zomerse weekeinde, speculeerden wij hier op wePowder al volop over sneeuw. Nu de sneeuw er is en er lokaal al tot 150 centimeter verse sneeuw is gevallen kijkt men me vragend aan. "Moet je niet al in de Alpen zitten?" en "Deze sneeuw gaat toch niet meer weg?"

Het blijft ieder jaar weer iets wonderlijks wat de eerste sneeuwbeelden vanuit de Alpen met ons mensen doet. Dachten we vorige week nog aan de zomer, nu googlen we op 'winterjas' en willen we het liefst direct naar de sneeuw. Het is alsof er een switch in ons zit. Zomer UIT, winter AAN. En als ik weer even naar de beelden kijk in onze liveblog en in het forumtopic, dan jeukt het, kriebelt het en schreeuw ik het uit: JA, IK WIL! 

Old School op het Freeride Film Festival!

door Arjen op 23 oktober 2014

Nog iets meer dan twee weken te gaan en dan is het weer zover: het zesde Freeride Film Festival in Tuschinski. En het is tijd om de laatste films aan te kondigen. We hebben eens wat in het verleden zitten spitten en hebben een drietal films gevonden die we toch nog een keer op het grote scherm wilden laten zien. Je kan op het Freeride Film Festival nog een keer genieten van:

Powder alert Alpen

Dag 2: het gletsjeralert

Nog de gehele dag updates

door meteomorris op 23 oktober 2014

Kleinwalsertal vanochtend

In dit artikel gaan we verder waar we gisteren gebleven zijn. Het stormgeweld verliest langzaam aan kracht in de Alpen en we kunnen voorzchtig de de balans gaan opmaken. Hoeveel sneeuw viel er? Zijn er al liften open? Waar zijn de beste condities te vinden. Er zullen hieronder continue updates volgen totdat de storm is gaan liggen. Jullie hulp is daarbij van harte welkom. Post jullie bevindingen, links, powdersprays, opzienbarende artikelen, sneeuwmeldingen etc als comment onder dit artikel of in dit forumtopic. Zo krijgen we een aardig beeld van de dump en helpen we diegene die onderweg is naar de Alpen om in de chaos een lift te vinden die open is/gaat en de eerste powderspray van het seizoen te trekken. Dank!

Gear

Nieuwe lawine airbag: de Jetforce

door dr.Gear op 22 oktober 2014

De afgelopen jaren is het hard gegaan met de ontwikkelingen in freerideland. Toen Dr. Gear in de jaren '90 poeder reed kwam hij nauwelijks andere skiërs en boarders tegen in de backcountry. Tegenwoordig lijkt het erop dat er meer mensen buiten de piste aan het rommelen zijn dan erop. En iedereen draagt een airbag. Dr. Gear hoopt niet dat dat betekent dat men niet meer wil investeren in kennis, want uiteindelijk start daar alles mee. Maar goed, een prima ontwikkeling die plofzakken, want ze hebben hun waarde inmiddels wel bewezen. Dit seizoen is er een nieuwe airbag die z'n intrede doet.

Powder alert Alpen

LIVE: volg het gletsjeralert

Continue updates gedurende de dag

door meteomorris op 22 oktober 2014

Vanwege het stormgeweld in de Alpen volgen we in dit artikel het weernieuws op de voet. Er zullen hieronder continue updates volgen totdat de storm is gaan liggen. Jullie hulp is daarbij van harte welkom. Post jullie bevindingen, links, powdersprays, opzienbarende artikelen, sneeuwmeldingen etc als comment onder dit artikel of in dit forumtopic. Zo krijgen we een aardig beeld van de dump en helpen we diegene die onderweg is naar de Alpen om in de chaos een lift te vinden die open is/gaat en de eerste powderspray van het seizoen te trekken. Dank!

CMH Dreamland....

door meteomorris op 21 oktober 2014

Het wordt bijna traditie. Ieder jaar weer gaan we naar Revelstoke om daar met een club wePowderaars poeder te rijden. Ook dit jaar weer. Eind januari vliegen we die kant op om ons onder te dompelen in de poeder. Regelmatig krijg ik dan de vraag of ik kan beschrijven hoe dat is.... Euh wel... pillows, boem boem, dikke poeder.... dik, veel sneeuw, eindeloos, niet voor te stellen...gelukzalig.... en nog meer gestotter en gestamel. De boys van Freeski TV gingen ook die kant op. Bovenstaand hun woorden.

Wordt snowsurfen de nieuwe trend?

Oude stoke, nieuw verpakt

door meteomorris op 21 oktober 2014

(Foto: Lodewijk Duijvestein) 

Sinds 2 jaar rijd ik nu regelmatig op een zogenaamde snowsurfer. Na jaren op een enorme swallowtail te hebben gereden en tussendoor regelmatig een big mountain board onder mijn voeten te hebben gehad maakte ik 2 winters terug de overstap naar een gigakorte wingswallow van Moss. Slechts 149 cm lang was ik erorm skeptisch, maar het waren de lyrische woorden van dr. Gear die me ervan overtuigden om het eens een middagje te proberen. Dat middagje werden 2 winters en inmiddels wil ik niets anders meer. 

Insider tips

Deel je geheimtips met de community Lees meer...

Powder Alert

Ontvang een e-mail van Meteo Morris als er Powder Alert is voor jouw favoriete regio.